Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kiírást tegyek ki a...

Milyen kiírást tegyek ki a futtató kapujára?

Figyelt kérdés

Nemrégiben néhány új család jár a futtatóra. Ez nem baj, csak tele vannak gyerekkel és teljesen otthon érzik magukat. Pl. állandóan az agility akadályokon csüngenek és egyfolytában ordítoznak.

Ez a dolog több szempontból is aggályos. A jólneveltebbik kutya nem fog felrohanni az akadályra, hiszen látja, hogy a gyerekek ott vannak. De ha a kutyák éppen játszanak, kergetőznek, akkor nagyon súlyos sérüléseket okozhatnak, ha játék közben éppen azon keresztül rohannak át.

A kiabálás, ordítozás is ilyen "sarkalatos" pont. Van kutya, amelyik jól bírja, van amelyik be stresszel tőle. Pl. van egy nemrégiben mentett kutya, ő teljesen lefagy, ha kiabálnak és nagyon nehéz kizökkenteni. És még ott van ugye, hogy a környéken lakókat is zavarják (lakótelep). Nem szeretnénk, ha néhány hülyegyerek miatt szüntetnék meg a futtatót, örülünk hogy van.

Tegnap este is a "törzsmag", egyfolytában pofáztunk, hgoy "Gyertek már le, nem nektek van..... lelöknek, kórházba kerülsz...stb." Le se szarják, a szülők se.

Milyen papírt nyomtassunk ki.

Gondoltam vmi ilyesmire:

"Tisztelt szülők! Kedves gyerekek!

A kutyafuttató területe nem játszótér!

Az akadálypályák a kutyák számára készültek.

A környéken található számtalan kisebb-nagyobb remek játszótér.

A kutyafuttó területén mindenki saját felelősségére tartózkodik!"

De szerintem ez egy kicsit béna lett. Szeretném, ha kicsit olyan hivatalosabb formája lenne.

2014. szept. 6. 10:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Bemész az önkorihoz, vagy, ha van, a közteresekhez. Előadod, hogy a futtatót nem tudjátok a célnak megfelelően használni. Kicsit lehet nyalizni azzal, hogy nagyon igyekeznek a kutyások megóvni a szuper futtatót, de az említett gyerekek sajnos, még rongálnak is és zavarják hangoskodásukkal a környező lakókat.

Talán lépnek valamit a szervek.

2014. szept. 6. 11:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
En szemelyesen mondanam nekik. Ha ugyis latod oket, akkor felesleges nyomtatgatni. Bemesz a kutyaval, szolsz hogy most tipli van, mert ez a kutyak jatszotere, es elengeded a kutyat. Es direkt rakuldod azokra az akadalyokra,ahol ucsorognek.
2014. szept. 6. 11:26
 3/12 anonim ***** válasza:

Áh, az önkormányzat nem fog lépni semmit. Őket nem érdekli.

Szerintem tök jól megfogalmaztad, de én még hozzá írnám, valahogy szépen, hogy kérjük, hogy azt (- a játszóteret) használjátok, mert mi sem engedjük fel a kutyáinkat a mászókáitokra, pláne nem akkor, mikor ti épp azt használnátok. Bár ez lehet, hogy kicsit bunkó már.

Úgy gondolom, hogy ha a szavatokra nem hallgattak, akkor egy papírra se fognak. Én mondjuk rendszeresen használom a kutyámmal az akadályokat, nálunk egymás mellett van vagy 3 kutyafuttató külön-külön elkerítve, és ha valaki épp elfoglalja úgy, hogy csak simán futtatja a kutyáit, nem is használja az akadályokat, vagy gyerekek csüngenek rajta, simán megmondom, h bocsi de használni szeretném, ilyenkor errébb mennek.

2014. szept. 6. 11:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy zavard őket el onnan. Ha nem veszik a lapot, küld keresztül rajtuk a kutyádat :D

Az önkormányzatok általában nem törődnek a kutyások bajaival, pedig kötelességük lenne...

2014. szept. 6. 11:37
 5/12 anonim ***** válasza:

Ez kb. jó is lesz! A lényeg tényleg az, hogy nem játszótér a futi! Ha nem értenek majd a kiírásból, akkor szóban kell őket figyelmeztetni, ha ebből sem értenek, akkor meg kell nekik mondani, hogy a kutyások ezentúl a játszóterekre fognak járni, gondolkodjanak el egy kicsit...

Annyira utálom amúgy az ilyen kreténeket, hogy az már fáj! A gyereknek mindent lehet, szerintük, aztán meg ha valami gond lenne (az én kutyám tuti lekapná őket az akadályokról), akkor meg nekik állna feljebb! Én biztos, hogy írogatnék ki semmit egyébként, hanem ott és akkor rászólnék a "kedves" szülőkre...

2014. szept. 6. 12:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is rászólnék a szülőre,hogy menjenek ki vagy a gyerekek legyenek az anyjuk mellett. A kutyafutattó a kutyák számára lett építve,nem játszótér.Na meg mondhatod gondolom ön se örülne a ha kutyások a gyerekek játszóterére mennének!
2014. szept. 6. 12:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jó szöveg,ráadásul nem kell konfliktust felvállalni.Ha még sem működik,csoportosan lėpjetek fel.Szerintem az önkormányzatnál is lehet érdeklődni,legalább annyiban,hogy rakjanak ki egy hivatalos táblát.A futtató nem játszótér,bár a lusta szülőnek nyilván tökėletesen megfelel.
2014. szept. 6. 13:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez az "A környéken található számtalan kisebb-nagyobb remek játszótér." mondat egy kicsit flegmának hangzik, szerintem ők is tudják hogy van játszótér a környéken, de mint látod, nem érdekli őket.

Én inkább azt írnám ki, hogy:

"Tisztelt szülők! Kedves gyerekek!

A kutyafuttató területe nem játszótér!

A területen belül bárki tartózkodhat saját felelősségére!

Az akadálypályák a kutyák számára készültek. Sem felnőtt, sem gyermek nem tartózkodhat sem rajtuk, sem a közvetlen közelükben, kivéve a kutyák gazdái a kutya futtatása közben!

Megkérünk minden itt tartózkodó személyt, hogy tartsa be a felsorolt szabályokat az akadálypálya zavartalan és biztonságos használata érdekében!"

Innentől kezdve senki nem mondhatja azt hogy nem volt kiírva hogy nem lehet az akadályokon mászkálni, és ha nagyon nem fogadnak szót, akkor megmutatjátok ezt a táblát. Esetleg még hozzátenném ezt:

"Amennyiben valaki többszöri figyelmeztetésre sem hagyja el az akadálypályát, s ezzel zavarja azokat akik rendeltetés-szerűen kívánják használni, az önkormányzat további intézkedéseket akalmazhat!"

2014. szept. 6. 14:00
 9/12 Szilvi & Argos ***** válasza:

2-3-szor szólnék finomabban, aztán keményebben, végül közteressel fenyegetném őket. Legalább kutyájuk van? :D

Mert láttam már gyerekest kutya nélkül futira menni ugrálni

2014. szept. 6. 15:12
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha már itt tartunk, nálunk pedig suhancok ülnek be a futtatóra, az egyetlen padot elfoglalva 4-5-en, sörözni meg szotyizni, KUTYA NÉLKÜL persze. Ja mert a pad előtt van egy asztal és az milyen kényelmes. Ki a fenével lehetne őket onnan kikergetni? Mert a kutyával nem szeretném.
2014. szept. 6. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!