Kölyök Border Collie vásárlás előtt állunk. Mi a véleményetek a Jewel at Borderland kennelről? A többi tenyésztőhöz képest meglepően olcsón árulnak kölyök kutyát. Mi lehet az oka? Van bármi hátránya ha innen veszek kutyát?
Nem vagyok jártas Border téren, de ha egy kölyök olcsó, akkor az vagy azért van mert a kennel új, nincsenek kiállítási eredmények, valamint még csak 1 vagy 2 szuka van a tenyészetben. Nem olyan híres, így nyilván sok pénzért nem fog elkelni a kutya, először "bevezető áron" adják. Nyilván ezek a kutyák versenyeken és kiállításokon nem biztos, hogy annyira sikeresek lesznek (bár ki tudja, nem kell mindkét szülőnek fajtagyőztesnek lenni, ahhoz hogy a kölyke gyönyörű legyen :) ) és nem feltétlen erre tenyésztik őket, hanem hobbikutyának.
Ha csak családtagként akarjátok a kutyust akkor nem is kell nagynevű kennelből választani. Egyébként minden kennel más áron ad, néha még a hírnévtől függetlenül is. Ha ad TK-t, bemutatja nektek a kennelnév kiváltási papírt, a szülők szűrési, kiállítási papírjait, és 100 ezren felül van az ár, akkor ez kennel, és nem szaporítók.
A kérdésedre válaszolva maximum annyi hátrányod lehet belőle hogy a kutyád nem feltélten sportra vagy kiállításra lett tenyésztve. :)
Azt hittem "olcsó" alatt 120-160 közötti értékre gondolsz. Mert a Bordereknél ez számít olcsónak.
75 ezerért nincs TK-s kutya. Ne vegyék innen, ha egy kicsit hozzáraksz nagyszerű Bordered lehet, aki eredményes kiállításban és sportban is akár. Nekem is gyanús ez a "kennel", szerintem jobb lenne ha elkerülnéd őket. A szuka valóban öreg és nagyon sokat szült már... Nem valami humánus megoldás a "tenyésztésre"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!