Milyen kutyafajtákat ismertek, amik nagyon nyugodtak, és barátkozóak?
Fajtatiszták közül az uszkárt ajánlanám első helyen. De felhívom a figyelmed, hogy a menhelyeken már olyan kutyák is vannak, amelyek ott "szocializálódtak" tehát a gondozók ismerik a szokásaikat, sőt ajánlani is tudnak igény szerinti természetű kutyust.
A kölyökkutyák azért - hiába sok függ a nevelésen, a- azért valamilyen szinten zsákbamacska, míg a menhelyi megmentetteknél elsősorban a hála, az alkalmazkodás a mérvadó. Az, hogy mennyire ugatós, szintén megtudható egy ismert (azaz menhelyen egy bizonyos időt eltöltött )kutyánál. A keverék kutyák ugatósabbak, viszont szívósabbak, sokkal kevesebbet betegek.
Én a menhelyről hoznék. (ha nem lennék épp most is kutyagazda telt házzal)
Erre nem olyan egyszerű a válasz mint hiszed. Mert lényeges szempont mire szeretnéd konkrétan használni a kutyát. Mennyi időd van vele foglalkozni. Milyen kinézetűek tetszenek. Méretben pedig kicsit, közepest vagy nagyot szeretnél. És végül még ott vannak a mocskos anyagiak, hogy mennyi pénzt szánsz a kölyök vásárlásra.
Előbb nézelődj szerintem a kutyafajták közt, amelyik tetszik arra keres rá részletesen (pl Dalmata tulajdonságai). Majd ha tetszik valamelyik és szimpatikusnak tűnik arról felteheted itt a kérdést, hogy mi a vélemény róla.
Mert így nagy részt úgy is mindenki a saját kedvenceit fogja ajánlani mert azt tartja ideálisnak és barátságosnak.
Én Rottweilert tartok, nekem ő is nyugodt és barátságos. Ráadásul igaz barát, még gyerekeket sem féltem tőle. A gazdáért pedig ha kell tűzbe menne, legjobb kutyák közé tartozik a világon (ráadásul csendesek mert feleslegesen nem ugatnak). De valószínű ezzel sokan nem értenének egyet velem.
Remélem érted mit akartam ezzel elmagyarázni.
1-es: Köszönöm :) sokat segítettél.
2-es: A kutya inkább családi kutya lenne, szóval szereti akarom, és nem munkáltatni. :) napi 2 séta és 2-3 óra játék (természetesen NEM evés után). A kinézet nekem teljesen mindegy, mivelhogy engem nem a külső motivál. A méret is teljesen mindegy. Én inkább azokat az extraminiket nem szeretem, és nem is tartanék, de ha az olyan lenne, mint amilyen a leírásban van, akkor természetesen elfogadnám (még ha valami szaporítós alany, akkor is tudnám szeretni). Természetesen állatorvosi ellátást biztosítanék és kaját is annyit vennék, amennyi kell. A kölyök kutyára az, hogy mennyi pénzt adnék a megvételére, azt pontosan nem tudom olyan 70E lenne, de természetesen a menhelyre is bekukucskálnék.
Családi kutyák:
A lista vezető - Golden retriever: ő legnépszerűbb, gyengéd és ragaszkodó, imádja a gyerekeket (kb 20-50E ft)
Labrador retriever: szelíd és barátságos, viszonylag nagy a mozgás igénye miden sport tevékenységre kaphatóak a gazdival. (kb 60E ft)
Boxer: igazi családi kutya és őrzi is a házat és a család tagokat. Egyedül állóan erő szint felméréssel játszi a gyerekekkel, a többi kutya fajnak nincs ekkora érzéke ehhez mint neki. (kb 50-100E ft)
Newfoundland: Ő egy nagy kutya. Imádja a gyerekeket, igaz barátjuk. Kedves és szelíd, türelme legendás. Jeges vízbe begázolna a csecsemőért. Szőre viszont sok gondoskodást igényel, hogy szép legyen. Árukat nem tudom, szerintem az országban nincs túl sok.
Na hirtelenjében ezek tudnám javasolni, ezeken kívül persze vannak még. De ők a legnépszerűbbek, és nem véletlenül.
A kis testű kutyákat meg hanyagoltam. De ők a: Tacskó, Cavalier King Charles spániel, Uszkár, Beagle.
Ennyi. Jó szórakozást hozzá bármelyiket is választod.
Hát ez egyedfüggő is. Én ismerek egy balhés labradort is, meg egy kenyérre kenhető lusta staffordshire terriert is, de van itt az utcában egy vérszomjas uszkár is :D
Az én pörgős, zsarnokoskodó (:D) kutyám pl. a beagle kutyusokkal jön ki a legeslegjobban, na azokkal eddig soha semmi konfliktusunk nem akadt :) De a beagle elég ugatós... Hasonlóan vagyunk a bullterrierekkel, velük is mindig remekül kijön.
Én a helyedben menhelyről hoznék egy idősebb (tehát felnőtt) kutyust, akinek már megvan a kialakult személyisége így nem visztek haza zsákbamacskát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!