Segítség! Van valami módja, hogy megszabaduljuk egy veszélyes kutyától és a gazdájától?
Sziasztok!
A háztömbünkben eddig főleg idősekből és fiatal családokból álló, békés lakóközösség élt, egészen egy hónappal ezelőttig. Senkinek nem volt kutyája, mivel egy bérházról beszélünk, azonban egy hónapja új lakó van: egy 20 éves forma leányzó és a lakótársa egy óriási fekete harcikutya.
Nagyon gyakran hordja sétálni és lassan az egész közösség retteg! Az időseket egy ekkora termetű kutya könnyedén felboríthatja, arról nem is beszélve, hogy mivel sosem tesz rá a gazdája szájkosarat, bármelyik pillanatban megharaphat bárkit, akár a gyerekeknek is nekitámadhat.
Amikor sétálni viszi a gazdája, hiába szóltunk már neki többször, a liftet használja. Mivel ez egy kis tér, ilyenkor senki más nem meri használni, ezzel arra kényszeríti az időseket és a gyerekeseket, vagy aki csak nem akarja kockára tenni a testi épségét, hogy több emeletet lépcsőzzön.
Gyakran van szabadon a kutya a ház ak közötti parkban, ahol több játszótér és mégtöbb kisgyerekes van. Már kifigyeltük, mikor ér haza a gazda, vagy mikor viszi sétálni, s ilyenkor senki még a folyosóra sem megy ki.
Mivel egy szinten lakunk velük, és gyakran vannak a lánynak vendégei, sokat van nyitva a bejárai ajtó, így a gyerekeket már a folyosóra is csak ellenőrzés után, felügyelettel merem kiengedni.
A férjem már többször szólt neki, hogy figyeljen nagyon a kutyára, tegyen rá szájkosarat és mindig tartsa pórázon, de nem is érdekli. Kértük már arra is, hogy zárja a kutyát a pincébe, vagy csak este vigye ki a lakásból, de erre sem figyel.
Hogyan lehetnénk újra biztonságban? Van valamilyen jogszabály, amivel esetleg rábírhatnánk a kötözésre, vagy hogy kötelezzék a szájkosár feltételére?
Án szóval egy előítéletes öreg banya vagy aki féltékeny a lányra és fél a nagy kutyáktól. Emellett maradi is vagy. Sőt némiképpen komplexusod is van.
Nos ez a lány esetében csak külsőséges,míg a te esetedben kicsit összetetteb a dolog. Ez van ő külsőre ilyen te belsőre.
Kedves kérdező!
A kutyákat az ember több ezer éve háziasította azért, hogy különböző feladatokat végezzenek el. Ha kiszámíthatatlan ösztönlények lennének, mint ahogy ezt te írod, akkor lehetett volna őket háziasítani.
Elmondom,hogy a rockerek akik felvállalják a stílusokat,elég kemények ahhoz is,hogy jól neveljenek kutyát,sőt talán örülj hogy rocker csajszi tart ilyen kutyát,nem pedig egy szőke,kék szemű cicababa!!
Alap a gyereknevelésnél,hogy kerítésen/rácson nem nyúlunk be soha!!
Ha egy yorki lakna ott az is bele harap a gyerek kezébe ha benyúl.Szóval a kutya mérete rohadtul nem számít,csak szólok!!! Csak az a baj,hogy olyan sötét vagy mint az éjszaka! Kutyákhoz nem értesz,de nem is akarsz róluk megtudni semmit.
De alap,hogy KUTYA KÖZELÉBEN SOSEM SZABAD FUTNI,SIKÍTANI!!
Ha egy gyerek simán elsétál egy kutya mellett az ég világon nem lesz gond,de ha a gyerek elkezd vinnyogni,mert hát a szülők azt nevelik a gyerekbe,hogy a kutyától félni kell. FÉLELEM A GYEREKEKBEN PEDIG SIKÍTOZÁS ÉS FUTÁST VÁLTJA KI pont amit nem kéne.Mivel a szülő kifelejti,hogy a kutya közelében nyugodtan kell viselkedni.
Egyik nap az utcán sétálunk(két kistestű kutyával,pórázon) Futkorászott a gyerek,aztán anyuka látta,hogy jövünk és szólt a gyereknek,hogy Peti nem szaladgálunk,megvárjuk míg a kutyusok elmennek,előttük nem lehet futni! A gyerek egyből szépen megállt és amikor el haladtunk és már messzebb voltunk akkor láttuk újra szaladni.Érdekes számomra vannak még értelmes szülők!!
Én anyám akkora nyaklevest adott amikor mamámék szomszédjába benyúlkáltam,mert majd én a kutyust megsimogatom(aki amúgy nem bántott soha,meg ismert is a kutya(vizsla) mert sokszor átmehettem játszani)Aztán üvöltött velem,hogy azt akarom,hogy a kutya megharapjon?! Nem szabad!! Amikor mondtam,hogy Vilike nem bánt.Azt mondta anyum,hogy Vilike nem,de más kutya igen.Mondta,hogy ismerős kutyákhoz sem szabad nyúlkálni. Szépen elmagyarázta az üvöltés és nyakleves után a dolgot,mivel nem voltam fogyi-gyogyi megértettem.
Csak a szülőknek nincs TÜRELMÜK a gyerekneveléshez,hogy elmagyarázzák mit szabad mit nem.
De,Onnantól kezdve sosem nyúltam be sehová.
Ja és anyumék bármilyen méretű,fajtájú,SZÍNŰ kutyához oda vittek kicsinek,hogy szokjam meg őket.
Megtanítottak,hogy a kutyákkal tisztelettel kell bánni,szépen viselkedni ha a közelben van egy. Ezt úgy,hogy saját kutyájuk nem volt sosem!!!
Azóta pedig mindenféle kutyával találkoztam,nekünk is lett ugye. 22 év alatt EGYSZER SEM harapott meg kutya. És miért nem? Mert tudtam,hogy kell VISELKEDNI EGY KUTYA KÖZELÉBEN.
Az meg,hogy lépcsőházban vinnyognak a gyerekek,nevelés kérdése. Mi egyszer vinnyogtunk azért is jól kikaptunk. Jaaa de nem anyumtól,hanem a szomszéd nénitől.ő is mondta nem tud pihenni,öreg már stb. Jéééé megértettük 5-6 évesen is ezeket.
Igazából Te veszélyezteted a gyerekeidet,hogy félelmet keltesz bennük és nem neveled meg őket rendesen,hogy kell egy kutya közelében viselkedni!!!
Ha az utcán egy KÓBOR kutyával találkoznak akkor mit teszel? Ha elfutnak,vinyognak potenciás zsákmányok lesznek!! Szóval rohadtul nem a kutyással van bajod,inkább azzal,hogy te nem neveled normálisan a gyerekeidet,hogy viselkedjenek.
Ezt a két videót ajánlom figyelmedbe! Pont a gyerek-kutya kommunikációját próbálják bemutatni milyen fontos.
Kutyasuli csinálta a vidiket.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5kx-vuwgx0
https://www.youtube.com/watch?v=2u3btj7EyyE
Második videóban benne van,hogy kutyatámadások 90 %-a szülői felelősség!!!!!
Elárultad magad :D A csajjal van bajod, merr nem tetszik a kimézete, emiatt ott kötsz bele, ahol tudsz. Ha csivavája lenne, akkor az lenne a baj. Ha hörcsöge, akkor kitalálnád, hogy elszaporodik, és bemegy a lakásokba. Ha gumikacsája, akkor hangosan sípolna. A kutya csak egy jó ürügy arra, hogy fúrni tudd, mert nincs jobb dolgod.
A gyerek visít, meg rohangál, mert gyerek. A kutya meg ugat, mert kutya.
Hisztizel, hogy nem all veletek szóba, ha a kutya miatt letámadjátok...CSODÁLKOZOL?
Próbáltál EGYSZER is kedvesen közelíteni hozzá? Gondolom nem, mert "hogy néz ki".
Köszönöm, kérdező, feldobtad a csütörtök estém. Ha tudtád mióta röhögök a kérdéseden. :D
Btw nagyon sajnállak. De tényleg. Szörnyű érzés lehet ennyire szűk látókörűnek és előítéletesnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!