SoS! Ellopták? Elszökött?
Nem régen értem haza, és a kutyám nem volt meg!
Ha elmegyek itthonról, bezárom a hátsó kertben levő kenneljébe, mert féltem. Ma arra értem haza, hogy a kapunk tárva-nyitva, a kennel ajtaja is, a kutya meg sehol! A kennelben megtaláltam a pórázát és a bilétáját a nyakörvéről, meg néhány darab húst.
Semmi más nem tűnt el, csak a kutya. A házba meg sem próbáltak bemenni.
Kihívtam a rendőrséget, azt mondták, gyakorlatilag tehetetlenek, szóltak a környékbeli állatorvosoknak, hogy ha chipszám alapján meglesz, azonnal jelezzék.
Törzskönyve, útlevele, kiállítási eredményei itthon vannak. Csak chipszám alapján azonosítható, így kinek lehet értékes?
Köszönöm, hogy aggódtok!
Már volt egy hívásunk, teljesen fel is lelkesedtünk, de mint utóbb kiderült, csak a pénzjutalom miatt azt hitték, hirdetés :S
Remélhetőleg, mivel elég magas jutalmat ígérünk a "megtalálónak", jóval magasabbat, mint amennyiért egy papírok nélküli kutyát el tud adni, hamarosan jelentkezik.
Már felvettük a kapcsolatot egy állatvédő szervezettel és az agár-fajtamentéssel is. Mivel itthon szerencsére nem gyakori kutyák, valószínűleg fel fog tűnni, ha valahol hirtelen megjelenik. A chipszáma körözés alatt áll, a környező országokban is.
Visszamondtuk az előjegyzést a másik két kiskutyára, mivel a tenyésztők sajnos nem tartják biztonságosnak az otthonunkat. Ebben mondjuk igazat is adok nekik.
Bejártuk a környéket, benéztünk a legtöbb udvarba, de sajnos sok itt a zegzugos kert.
Az állatvédők tájékoztattak minket a lehetséges kimenetelekről, amik közül csak nagyon kevés pozitív.
Remélhetőleg, még ha be is fedeztetik, lesz annyi eszük, hogy elvigyék állatorvoshoz és ha nem vágják ki addigra a chipet, haza is fog kerülni legkésőbb decemberben.
Ha leolvassák a chipet, látni fogják, hogy lopott kutya. Jelenleg a biztosítóval megy a huza-vona, ugyanis a szerződésben nem szerepel a lopás, és így még a biztosítását sem tudjuk lemondani, ami pedig azt jelenti, hogy valami idióta ingyen fogja még hónapokig dokihoz hordani ha nem szól a doki a chip miatt, viszont ha elkezdik szívni a számlájáról a pénzt, tudni fogjuk, hogy legalább dokihoz elvitték és elindulhatunk valamerre.
Nagyon rossz volt nélküle aludni, párom meg pont dupla műszakos ma, úgyhogy én szerintem egész nap telefonálgatni fogok, meg bejárom a környéket, kérdezősködök kicsit a pletykásabb néniktől, hátha lesz vaalmi információ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!