Kutyának piskóta/tortatészta?
Szülinapot ünneplünk és adhatok a kutyusomnak a tortából egy kis szelet tortát (lekaparom róla a krémet)?
köszi
Minek?
Az édesség sokkal jobban károsítja az ő fogait,mint a miénket.Hizlal,nem tesz jót a cukrának,és teljesen felesleges.
Ennyitől nem igen lesz maradandó, nagyobb baja, de semmi értelme és nagyon káros a finomított cukor. Embernek is állatnak pedig sokszorosan. Általában vakságot okoz, ami egyértelmű.
Adj neki gyümölcsöt róla,ha lesz rajta.
Az is lekvárként távozik, de nasinak szeretik.
Ne adj neki semilyen emberi ételt, nem tesz jót neki.
Ha mindenképp sütit akarsz neki adni, süss neki! Rengeteg kutyarecept van a neten.
Anyámnak volt egy pincsi keveréke, menhelyről hozta. A kutya állandóan kuncsorgott a csokiért, édességért, és mivel anyám nem a nevelés mintaképe, ezért nyakra-főre adta neki. Ez átlagban kb. napi 1 kocka csokinak megfelelő mennyiség volt. A kutya epilepsziás lett, megmondta a doki, hogy a cukortól, csokitól alakult ki. Ezek utn is kapta ugyanúgy az édességet a kutya, mondván, hogy ilyen kis falatkától nem lesz baja.
Döntsd el, hogy mit szeretnél :)
Szerintem se adj neki. Inkább egészséges ételeket adj neki, olyat ami neki való. Ugyanúgy boldog lesz attól is. :)
A csokitémához: most láttam egy ilyen esetet a saját szememmel, hogy adta a kocka csokikat a kutyának az illető. Meg is kérdeztem, hogy nem mérgező a kutyának a csoki? (nem voltam benne biztos, mert sosem volt kutyám, inkább cicás vagyok, de a cicának se jó) Válasz: "Á ennyitől nem lesz semmi baja!" De minek kell könyörgöm? Semmi értelme, ráadásul szegény öreg kutya, nem kéne rásegíteni, hogy beteg legyen...És valaki ezt teszi a saját kutyájával. Nem tudatlanságból, hanem csak úgy mert felelőtlen. (ez nem a kérdezőnek szólt, mivel ő azért tette fel a kérdést, mert nem tudta, és aggódott a kutyájáért)
Meg leszek kövezve. de egy falattól évente nem lesz semmi baja. Eszik ő sok mindent, amiről nem tudsz, és nem tűnik hasznosnak.
Az én véleményem:
Rendszeresen kutyának való kaja, néha (de nem naponta!) egy-egy falat abból amit te eszel. A piskótatésztából egy falat azért nem arzén. A kötödést erősíti (különösen, ha te harapsz egyet belőle, és a maradékot adod oda), a kutya és a gazda hangulatát is javítja.
Ne felejtsük el, hogy kutyák a konyhai maradékon éltek az elmúlt 10 ezer évben. Szerintem szinte mindent kaphatnak, ami nekünk nem árt. (a csoki példul a leghíresebb kivétel)
Ugyan már!
Mégis mi baja lenne egy darab piskótától?
Komolyan, nem vagytok normálisak. Eszik egy kis darab sütit, aztán már temetnétek.
Ha meg az a kérdés, hogy a kutya lelopta a csokit az asztalról, most mi lesz, akkor meg mind írjátok, hogy ne aggódj, ennyitől nem lesz baja.
Nevetséges.
És táppal etetem a kutyáim, nem házikoszttal, nem kapnak csokikát és egyéb mérgeket. De nem rohanok dokihoz azért, mert pl. nemrég a kutyám bezabálta a pudingot, ráadásul melegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!