Melyik kutya lenne a jobb választás, a beagle vagy a tacskó?
Kint lakna, de sokat foglalkoznék vele és ez a két fajta tetszik:)
Jöhet tapasztalat, meg minden ami segítene dönteni;)
Egyik kutya sem igazán alkalmas csak kinti tartásra. Inkább kinti-bentire.
Miért ez a két fajta tetszik? Bármelyiket is választod, tudod majd őket sétáltatni legalább heti 3-4 alkalommal? Mert az oké, hogy neked tetszik, de az sem mindegy, hogy tisztában vagy-e a fajták igényeivel. A beagle egyébként egy eléggé makacs kutya.
Ha sokat foglalkozol vele, akkor a beagle is tanítható!
De a tacsik is könnyen tanulnak.
Én egészségügyi szempontból inkább a beaglet javasolnám, mert a tacskóknak azért elég komoly egészségügyi problémáik szoktak lenni, és nem csak a kor előrehaladtával! (nyilván a rossz testalkatuk miatt)
láttam már fiatal, gerincproblémás tacskót, akit műteni kellett
nekünk is volt tacskó keverékünk - sérve volt, hátsó lábai lebénultak a hosszútávú terhelés miatt...
tacskó: rövid láb, hosszú test - sok sétáltatásra nem ajánlanám; ha tacskót választasz, avval nem kell túl sokat sétálni, szerintem naponta minimális séta is elég nekik
ha viszont napi hosszú sétákra vágysz, akkor a beagle tökéletes választás; kimeríthetetlen energiájukkal mindig készen állnak egy újabb kalandra; sokféle tevékenységbe is belevonhatod, pl. úszás, hosszú túra, agility... ezekre pl a tacskó nem igazán alkalmas
a beaglenek egyébként lényegesen kevesebb egészségügyi problémája van
de igazából az egész az életmódodtól függ: mennyi időt töltenél vele, elég türelmes vagy-e a tanításához, milyen körülményeket tudsz neki biztosítani, stb.
ezeket átgondolva dönts
(Én a menhelyi kutyákat is tudnám javasolni, esetleg még közöttük is találhatsz fajtiszta beagle-t, vagy tacskót; de ha nincs is, csak keverék, azok is nagyon hálásak tudnak lenni, és a végén nem bánod majd meg, hogy megmentetted az életét :)
Eső válaszoló szerintem ez nem igaz. Nekünk ugye keverék kutyánk volt,és tökéletesen megélt kint.
Szerintem sok olyan háztartás van, ahol nem engedhetik meg a kinti-benti kutyát, és az sem mindegy hogy egy tacskóról vagy egy bernáthegyiről van szó.
kisméretűeknek jót tesz ha bejárhatnak, főleg rövid szőrűek télen melegedni, de saját tapasztalatomból mondom hogy pl egy Német juhász tökéletes, teljes életet él úgy is ha soha nem volt bent. Nem minden kutya való bentre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!