Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A bordeaux-i dogom harapdálja...

A bordeaux-i dogom harapdálja a farka fölötti területen a szőrt. Mitől lehte? Bolhás lenne? Télen lehet bolhás egyállat egyáltalán?

Figyelt kérdés

Én nem látok ott semmit, de valami biztosan irritálja, mert akkor nem vakarná?

Ugye nem betegség? Pénteken volt orvosnál de akkor még semmi baja nem volt. Ja orvosnál nem emiatt voltunk.

köszi a segítséget

2010. jan. 17. 10:37
 1/10 anonim ***** válasza:

biztos bolhás. bár akkor mindenhol vakarózna, meg harapdálná.

várj egy hetet, ha még mindíg harapdálja, vidd el állatorvoshoz.

2010. jan. 17. 10:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Valószínű hogy bolhás. Jól mondta az előző. Várj egy kicsit ha még mindig vakarja fürdesd meg bolha irtós samponnal vagy irány az orvos
2010. jan. 17. 10:51
 3/10 A kérdező kommentje:

köszi

Lehet, hogy máshol vakarózik, ezt a területet pedig csak harapni tudja. A nyálasságra figyeltem fel, ugynais előttem nem csinálja, mert akkor folyamtosan játszik, ha ott vagyok.

Akkor ezek szerint télen is lehet bolhás?

2010. jan. 17. 10:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehetséges. Főleg ha kinti kutya. Szerintem fürdesd meg hátha jobb lesz tőle ha nem akkor az orvos tud adni vagy ajánlani olyan szert ami hatásos (második voltam)
2010. jan. 17. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy bolhás. Az én kutyám akkor szokta harapdálni. Nézd át, hogy nincs-e neki ott valami. Mert az is lehet, hogy valami csípi.
2010. jan. 17. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Lehet bolhás is, de én azt is el tudom képzelni, hogy a bűzmirigye betelt. Ellenőriztesd le a dokival és tegyél rá spot-ont.
2010. jan. 17. 11:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Én nem feltétlenül bolhára tippelnék. Előfordulhat, hogy valami felületi bőrsérülés/betegség alakult ki nála. Ezek többségében nem vészes dolgok, de csúnyán tudnak kinézni egy idő után, úgyhogy, ha továbbra is harapdálja, akkor vidd orvoshoz szerintem.
2010. jan. 17. 11:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, a bűzmirigy is lehet. Figyeld, húzza e a fenekét a földön?! Ha igen, az orvos majd kinyomja.
2010. jan. 17. 11:53
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok segítséget

Nem húzza szerencsére a földön a fenekét, és a harpdálás sem vészes még.

Felhívom este az orvost,hogy mit javasol.

Amúgy megnéztem, de nem látok ott semmi nyomot.

köszi

2010. jan. 17. 11:59
 10/10 A kérdező kommentje:

Elvittem orvoshoz. Volt két bolhája, meg egy kis gomba a szőrén. Adott cseppet és gyógyszert a doki, és azt mondta, hogy nem szabad mindenen ennyire megijedni.

De hát ő a mi kutyunk és imádjuk.

köszi a segítséget

2010. jan. 17. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!