Miért hágja meg a lánykutya a hímet?
A jelenséget egyre többször látom kinézve az ablakból: a lány(2,5éves) kutyám meghágja a fiút. Nem értem miért, mert eddig nem csinálta. Tudom, hogy ez a dominancia jele, de miért alakulhatott ki az elmúlt 3 hétben? Aggaszt a viselkedés változása! Mitől lehet? Nincs semmi másként, mint eddig volt! Nem tüzel jelenleg.
Köszönöm.
Ilyet már én is láttam.
Ez most hülyén fog hangzani: lehet, hogy a kutyus kielégíti magát, de ez nem bittos!
kedves tacskó kutyám, Nomi rendszeresen "tuningol" saját lánya hátára ágaskodva. nem nagy meggyődésből, szinte levezetésképp. azután cserélni szoktak:)
nem ismerem a tudományos választ, én úgy látom valamiféle hangulat, lendület jön rájuk ilyenkor. hormon-hullám, akármi. nem érzek rajtuk dominancia-hajlamot, vagy ilyesmit, mikor nekifutnak. egyszerű lendület, belső hajtóerő, amit így vezetnek le. a nősténynél lehet ez tanult dolog is, ellesett technika. az egészet ahhoz tudnám hasonlítani, amikor valakinek "bugi van a lábában". távol áll ez a "kangörcstől", annál enyhébb, de irányultságában hasonló felindultság levezetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!