Buszon ( Kisalföld volan) van pótdíj fizetés ha kutyát viszek fel a buszra?
Es ha igen akkor mennyi?
Elolvastam a tájékoztatót, de nem találtam benne
a volán buszon lehet venni "kutya jegyet" A kutyára póráz szájkosár kell és jó ha tud viselkedni.
Ha kistestű és zárt boxban viszed, úgy emlékszem, akkor nem kell jegyet venni neki. És akkor szájkosár sem kell rá.
A Kisalföld volánnál tudtommal a kutyajegy ára kb. a teljesárú jegy 50%-a. Igen, kell venni a kutyának jegyet abban az esetben, ha nem dobozban szállítod. Szájkosár persze kell rá. Ja és ne legyen fülig mocskos.
Van az a szabály is, hogy csak 1 kutyát szállíthatsz, de nekem 2 kutyám van, és nem tudok kettészakadni, a buszsofőrök többnyire jófejek, eddig mindig felengedtek, sőt volt, hogy a kisebbiknek nem is kellett kifizetnem a jegyét. :)
A buszon igyekszem mindig úgy helyezkedni a jószágokkal, hogy ne zavarjunk másokat - régifajta csuklós buszokon ez nem gond, egy csomó hely van, de ezeken az újfajta buszokon, ahol csak egy keskeny folyosó van a székek közt, elég gázos. A lépcsőn szoktam utaztatni őket, jobb híján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!