Sokat vakarózik a beagle kutyám? Annyira aggódom!
1. Van bolha-kullancs elleni adventix nyakörve, de már túlléptük 2 hónappal a 7-8 hónapos védelmét.
Akkor veszünk újat neki,mikor megyünk szeptember első hetében évi oltásra.
Lehet ezért vakarózik mostanság,mert már lejárt??
Amint beengedem a kinti kenneljéből, a szobába, megy egy kört szaglászni, majd leül az ágyra és egyszerűen a lábát harapdálja(mert viszket) az állkapcsát, a combját vakarja.
2. A közeli környezetünkben egy 30m arrébb (köztünk csak füves terület van) egy ház udvarán tavaly lovakat,disznókat, ludakat, csirkéket tartottak,akkor kezdett még vakarózni..
Aztán nyárra elvitték az állatokat, a kutyám sem vakarózott, most egy 2 hete újra hoztak 1 lovat és csirkéket, és hát ugye most megint elkezdett.
Lehet ennek bármi köze ehhez?
Annyira aggodom miatta.:( apa viszont soha nem veszi komolyan... 13/L
Esetleg vmi házimódszer amíg nem megyünk nyakörvért?
Szerintem teljesen egyértelmű, szinte a kérdésedben benne van a válasz. Miért olyan nehéz bárhol nyakörvet venni?
ok. értem, nem Te hozod a döntést, nem Te fizeted stb. de apud viszont megérthetné, hogy mi a helyzet. Manapság tényleg rengeteg helyen lehet bolhanyakörvet venni, nem értem miért kell várni a szeptemberi oltásra, ami évente egyszer van. A nyakörv pár hónapig véd, ezt nem lehet összekapcsolni az oltással.
Advantix nyakörv nincs.Az asdvantix csak spot on,és max 1 hónapig véd.
De valószínű,hogy bolhás,a megoldás a bolhairtás.Ezen nincs mit tovább ragozni.Ti kutyátok,a felelősség is a tietek.Venni kell neki bolhairtót,és nem évi 1x a kötelező oltásnál...hanem spot on-nál havonta,nyakörvnél évente 2x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!