Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki lakásban tart kutyát,...

Aki lakásban tart kutyát, milyen gyakran takarít?

Figyelt kérdés

Milyen gyakran mostok fel például, vagy porszívóztok ha a szobába is beengeditek?

A másik kérdés a fekhely tisztítása lenne. Egy műanyag kosárba hajtogattam bele nekik plédet. Mivel, hogyan szoktátok tisztítani? eddig kézzel, lavórban kimostam kutyasamponos vízzel, mert arra gondoltam hogy a fertőtlenítőszer a bőrét irritálhatja. Mosógépben mossátok? nekem eszembe jutott mint lehetőség, de anya nagyon ellenzi hogy a kutya cuccát a mosógépbe beletegyem.

2014. aug. 22. 18:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok.

Nem jó amúgy, ha olyan gyakran fürdeted, nem tesz jót a szőrének, bőrének! Én nem fürdetem őket, szinte soha, max. egy évben egyszer, vagy ha nagyon muszáj (idén nyáron elfelejtettem :D ), mégsincs kutyaszag bent, mert van szellőztetve rendszeresen (ilyenkor meg amúgy is nyitva van az ablak). Ha egyébként büdös a kutya, akkor a gond esetleg a kajájában is keresendő.

2014. aug. 22. 20:25
 12/19 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Anno panelban közepes testű, hosszú szőrű kannal voltam szűk 1 évet. Kutyaszag az volt, főleg ősszel, mikor még napi szinten úszott a Dunában. A fekhelyeket 2 hetente mostam ki. Naponta többször sepregettem a homokot a sarokba, naponta egyszer az egészet össze lapátra. Felmosás kb. 2-3 naponta volt, sáros időben többször. Porszívózás heti egyszer.

Most kertes ház, kinti-benti kutya, nyáron kint éjszakázik, késő ősztől késő tavaszig bent. Naponta 1-2 felsöprés, heti 1 felmosás elegendő. Télen ezerrel sepregetek-mosok fel, mert én is hordom be a dzsuvát, lévén nincs előszoba... Dunától Argi is rohadt büdös, ha bejön, már érzem, ha nem is látom :D Késő ősszel kap egy samponos fürdőt szerintem. Két hetente, de még 2 havonta se szabad fürdetni, egy évben max háromszor!

Egyébként ahol kutya van, ott kutyaszag is...legalábbis ahol nem csak 2 kg-os öleb van :D légfrissítő, szellőztetés...

2014. aug. 22. 21:09
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Rendben, a fürdetést akkor megritkítom negyedéventi alkalmakra :D

2014. aug. 22. 21:25
 14/19 A kérdező kommentje:
És ha csak vízzel leöblítem, az nem káros? Oylan két-három hetente, annál gyakrabban akkor azt sem.
2014. aug. 22. 21:26
 15/19 anonim ***** válasza:
A víz nem gáz önmagában, de minek? :)
2014. aug. 22. 22:09
 16/19 Szilvi & Argos ***** válasza:
Ha sáros idő volt, akkor naponta 3-szor lavorban vagy kádban TISZTA vízzel mostam le a kutya alvázát :)
2014. aug. 22. 22:21
 17/19 anonim ***** válasza:

Heti 2-3 alkalommal porszívózok, felmosok, a többi napon felsöprök. Szerencsére könnyen tisztán tartható a lakásom, laminált padló van a szobában/nappaliban (szõnyegrõl már rég lemondtam :) ), konyhában meg ugye járólap.

Van egy régi, szakadt takarónk, amire vettem 3 párnahuzatot, összehajtom párnaméretûre a takarót, rá a huzat és úgy kerül a kosarába. A huzatokat hetente cserélgetem/mosom, maga a takaró havonta egyszer van kimosva. Ugyanazzal a mosóporral és öblítõvel mosom neki, mint a saját ruháimat.

Mondjuk az én kutyám rövidszõrû, inkább a hosszúszõrû macskám után kell többet takarítani... :)

2014. aug. 22. 22:31
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem a kutya miatt,de naponta porszívó,a cuccot meg amint koszos vagy kutya szaga van mosom a többi cucctól külön.
2014. aug. 22. 22:32
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2014. aug. 23. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!