Már majdnem egy éve az ő módszere szerint nevelem a kutyáim. Minden könyvét megvettem, ezerszer elolvastam, már kívülről tudom. A régebbi kutyám döbbenetesen megváltozott azóta, az új kutyám pedig fél éve van nálam, 9 hetes kora óta, őt első perctől így nevelem.
Nekem Jan Fennel a legek legje, olyan problémák oldódtak meg a módszere által, amire addig egyetlen nagyokos sem tudott megoldást adni! Jan után pedig Cesar Millan még, akit nagy becsben tartok.
Nevelésben szerintem az ő módszereik a legjobbak.
2010. jan. 14. 20:31
2/11 anonim válasza:
Érdekes de nem tartom szentírásnak. Sok módszert, könyvet elolvasok és ami tetszik azt alkalmazom. De a legjobban mágis úgy lehetne írni, hogy a hagyományos, pozitív-negatív megerősítéssel dolgzunk. Kajával lehet őket motiválni, ha jól csinálják nagy dicséret, ha nem akkor egy határozott 'nem' és ismétlés. Nem sajnálom őket ha meg kell rántani a pórázt, és ha rosszalkodnak akkor néha kapnak egy fülest. Persze jellemükhöz mérten. Ha trükköket tanulunk akkor bevetem néha a klikkert is.
Egyik kutyámmal sem volt sosem gond sőt hozzáértők is megdicsérték hogy milyen jól lehet őket irányítani. Az ilyen előbb megyek ki az ajtón, "eszek a kajájából", nem figyelek rá ha rossz, az magától jött nálam, nem kellett hozzá elvolasnom Fennelt.
Van akinek ez válik be, van akinek az, van akinek nincs rá szüksége.
2010. jan. 14. 20:38
3/11 anonim válasza:
Jan Fennel Kutyapszichológiájának köszönhetem, hogy a 3 éves yorkimon 2 éve nem volt póráz.
Szerintem egy kutyatulajdonosnak kötelező olvasmány:)
2010. jan. 14. 22:39
4/11 anonim válasza:
Nagyon jó :) a kutyám teljesen megváltozott mióta e módszer szerint foglalkozok vele. Énis még Caesar Milant is figyelemmel kísérem :)
2010. jan. 15. 09:32
5/11 anonim válasza:
Jónak tartom, én is alkalmazok belőle pár dolgot, de nem mindent. Szerintem a határozottság és a következetesség sokkal fontosabb és eredményesebb, mint Jan Fennel módszerei! De ha valaki nem ilyen jellem, akkor én is Fennelre szavazok. Ami viszont nem tetszik, hogy Fennel soha nem említi, hogy néha meg is kell a kutyát szidni. Pedig szerintem kell! Egy jókor mondott nem szabad csodákat művelhet.
2010. jan. 15. 21:12
6/11 A kérdező kommentje:
Nekem csak az nem tetszett a konyveiben hogy néha elfelejti hogy valaki nem kertes házban lakik, így nagyon sok dolgot nem tudok alkalmazni.
2010. jan. 22. 11:46
7/11 anonim válasza:
Fennel ad 1 alapot...de azt felfogtad és alkalmazod akkor nem nehéz saját magadról is kitalálni olyan problémákra a megoldást amit ő nem említ a könyvében. az 1. válaszolónak igaza van. azzal én sem értek 1et h sose szabad megszídni a kutyát.viszont ha teszed akkor csak és kifejezetten 1 alkalommal történjen meg arra az 1 dologra. de azt is úgy h hatásosan. mert ha már többször csinálod akkor az azt jelenti h a kutya nem értette meg elsőre sem, és később sem fogja!
2010. jan. 24. 15:09
8/11 anonim válasza:
előző vagyok! helyesbítenék a 2. válaszolóval értek 1et!
2010. jan. 24. 15:10
9/11 anonim válasza:
hát nekem hiányzik a könyveiből a konkrét tanítás, hogy ő azt mégis hogy csinálja. egy alapvető hozzáállásról ír a kutya nevelése kapcsán, de ebből senki nem fogja tudni megtanítani ülni, feküdni, maradni a kutyáját, trükkökre meg végképp nem... és az egy dolog, hogy nem írja le ezeket részletesen, de még csak nem is említi, hogy amúgy ő mégis hogy és mikor képzeli el a kutyák konkrét tanítását, képzését.
2010. jan. 25. 10:41
10/11 anonim válasza:
A második könyvében vannak kiképzésről is dolgok, de csak az alapok. És Jan könyvei inkább a nevelésről szólnak, nem a kiképzésről. A kettő két külön dolog. De a második könyvben ír az ültetés, helyben maradás, lábnál követés tanításnak módjáról dolgokat. Azok alapján csak némi fantázia kérdése a további trükkök tanítása.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!