Kiskutyát szeretnék, azt szeretnem megkerdezni mire figyeljek nagyon oda a kivalasztasnal?
Hujuj, Shih-tzura szerintem kiemelten igaz, hogy csakis lelkiismeretes, dolgához értő tenyésztőtől vennék! A legtöbb, akiket ismerek, sajnos rendelkezik az alap betegségeivel, szemszárazság (nem termel könnyet, élete végéig műkönny kezelés!), laza ízületek a hátsó lábnál, allergiák. Ezeket hidd el nekem, jobb elkerülni. Kiskutya kiválasztásnál szerintem jó az a módszer, hogyha a tenyésztő engedi, leejtesz melléjük egy kulcscsomót. A helyes viselkedés erre, ha megriad, elugrik, de visszafut megnézni, mi is az. Ebből lejön, hogy élénk, jól reagál, esetleg biztos hall-e, viszont az is, hogy elég kíváncsi, érdeklődő-e megnézni mi volt az. Aki elfut és vissza se néz, az lehet, hogy egy kicsit túl ijedős, félős. Aki nem ugrik el egyáltalán, lehet, hogy beteg, kedvetlen, esetleg nem is hall. Aki meg akarja tépni utána a kulcscsomót, az meg hát...:) Ezen kívül meg tényleg "ízlés" kérdése, melyik kutyus tetszik neked. Ha tudod, hogy kant vagy szukát szeretnél-e, az is szűkít a dolgon. A tenyésztő is biztos tud segíteni amúgy, elmondod neki milyen típusú, ugrabugrálós "tökösebb" kutyust, vagy egy békésebb megadóbbat, akinek a közelséged a lényeg.
Még amit meg szoktak nézni, ha aránytalanul duci puffadt a hasa egy kölyöknek, az jelenthet férgességet, az ilyen tenyésztőktől viszont óvakodj, elvileg mielőtt elhozod a kutyát, már több féreghajtáson kellene átesniük. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Sok boldogságot amúgy a leendő kutyihoz, szeretetbombát kapsz ha Shih tzut akarsz, tapasztalat:)
Ők pl. megbízhatónak tűnnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!