Mitől büdös a kutyám?
Figyelt kérdés
Van egy alig egyéves keverék kutyusunk, egészen kicsi termetű, teljesen egészséges, a fogai gyönyörűek, de valami olyan elképesztően büdös a szája, hogy én még olyat nem tapasztaltam. Sokadik kutyánk már, tehát a kutyaszag, kutyaszájszag nem újdonság a számomra, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy egészséges fogú fiatal kutya ilyen elviselhetetlenül büdi legyen. Van ötletetek, hogy ez mitől lehet, illetve mit lehet tenni ellene?2014. aug. 15. 20:42
11/17 anonim válasza:
Nem értem mért kell ezt így felfújni? Ne szagolgasd a kutyád száját és akkor nem fogod érezni!
12/17 anonim válasza:
Minden kutya szája büdös képzeld az enyém is
14/17 anonim válasza:
Büdös és büdös között van némi különbség, így a kutya normális szájszaga (ami BARF vagy Prey módszerrel etetet kutyánál minimális) és a kifejezetten büdös kutyaszáj között is, amit nem kell szagolgatni, kedves 11-es, mert lehet érezni amúgy is, ha pl. a kutya a közeledben tartózkodik és rádliheg, vagy egy autóban vagy vele. Egyébként meg ez nem felfújás, hanem fontos problémákra hívhatja fel a figyelmet a kutya fogaival, emésztőrendszerével, vagy egyéb egészségi állapotával kapcsolatban.
Kérdező, az állatorvos pontosan milyen vizsgálatokat végzett?
15/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm az értelmes hozzászólást! Az állatorvos megnézte a fogait, illetve azt mondta, ő nem érez semmi szagot a kutyán (nyilván a rendelőben uralkodó állatszag elnyomta), adott egy kutyafogkrémet, illetve mondta, hogy lehetne májfunkció vizsgálatot csináltatni, de szerinte ez a kutya nem úgy néz ki, mint akinek baja lenne, szerinte felesleges. Bevallom, a fogkrémet még mindig nem próbáltam ki, lévén, hogy a kutyusnak tényleg gyönyörűek a fogai, nem akartam ezzel kínozni. A történethez hozzátartozik, hogy időközben terhes is lettem, ami együtt jár a fokozott szagérzékenységgel, ez egy ideje elmúlt, azóta nem érzem olyan drasztikusnak a problémát, de például az autóban megrekedő bűz, amit említettél te is, továbbra is jellemző. Van ötleted, milyen irányban kellene elindulnunk?
2014. aug. 28. 21:35
16/17 anonim válasza:
Hát én kezdetnek csináltatnék egy rutinlabort (abban benne van a májfunkció is, meg a vese, cukor, stb.). Ha minden teljesen rendben, akkor kipróbálnám a fogkrémet. Azt nem írtad, van-e bármi egyéb problémája a kutyusnak, pl. szokott-e hányni, akár habosat vagy sárgát, illetve a széklete teljesen normális-e. Van-e bármi bőrproblémája?
17/17 A kérdező kommentje:
Ritkán szokott hányni, főleg legelés után, a széklete szerintem rendben van, bár általában kicsit erőlködős. A bőrének semmi baja. Ami még jelentőséggel bírhat: minden elérhetőt megrág, és nem csak rágja, meg is eszi, ez elsősorban rongyot, szőnyeget, lábtörlőt jelent. Ez rendszeresen látható az ürülékében is, tehát minden valószínűség szerint távozik a gyomrából.
2014. aug. 29. 16:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!