Hogyan tanítsam be valós házőrzésre a kutyámat?
Vizsla, egyenlőre csak egy kutya lehet, ezért ő marad. A probléma:
A szomszéd telek üres, gazos. Mi biztosan nem fogjuk lekaszálni, viszont egyre gyakrabban járkálnak be főleg a reggeli órákban, vagy amikor elmegyünk (volt, hogy otthon maradtunk ketten a kertben, de az ajtót a szüleim bezárták (24 vagyok) és már jött is be a suttyó nézelődni a kertbe.
Nos. A vizslánk ilyenkor ugat, vicsorog, de nem támadja meg a betolakodót. Mivel lehetne betanítani arra, hogy támadjon is? Viszont, hogy a vendégeket ne bántsa?
Most azzal próbálom rávenni, hogy az üres telekre is átmenjen, amit közlekedőként használnak, hogy oda szórtam ki neki a kaját, vagy egy óráig keresgélte, és vágtam a fűnyíróval egy nagy csíkot keresztül a telken, amin belát a házából a kutya. Ennyit tettem, én nem fogom lekaszálni helyettük. Felszólítani meg próbáltuk őket, nem érdekli.
Tudom, hogy a vizsla nem házörző, ezerszer hallottam már, de azért elég erős egy kutya és nagyon harciasan ugat amikor idegent lát.
Hatalmas területről van szó, nagyon erős burjánzó vegetációval (szinte esőerdő szintű) ezért nagyon nehéz rendszeresen irtani és erős fűnyíró kell. Ráadásul tele van fákkal is.
A saját kertünkkel még úgy-úgy boldogulunk.
Ha a kertetekből kimegy a kutya már azért önmagáért is büntetés jár, de ha megtámad valakit azért még ti is börtönbe kerülhettek.
Nem értem miért akarod arra tanítani, hogy másokat bántson. Ha illetéktelenek lépnek a kertbe akkor hívjatok rendőrt. A kutya feladata maximum a jelzés. Támadásra ne tanítsd ha nem értesz hozzá. Inkább vidd kutyasuliba. Rád is férne egy kis tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!