Miért nem engedi a kutyám, hogy elvegyem Tőle a csontot?
Már többször észrevettem, hogy nem engedi, hogy elvegyem tőle a csontot(nem szárnyas csont). Jól nevelt és tényleg nincs is vele gondom. Meg van a napi 2x séta, játék. Etetésnél is először leültetem, leteszem elé a tálat és ha azt mondom, hogy 'tiéd' akkor kezdi csak enni. Viszont, ha csontot adok neki.. megbolondul. Kint vagyok vele a kertben és odaadom neki mondjuk 10-15 percre, majd mikor közelitek felé elkezd hátrálni és ha már tényleg közel vagyok morog is. Ilyenkor általában, ha sikerül hozzáérnem akkor szépen lassan lefektetem az oldalára és elengedi, de máshogy eddig nem tudtam elvenni tőle. Zavar, hogy igy viselkedik és nem tudom hogy tudnám elérni azt, hogy egy szóra, morgás nélkül, magától letegye.
Törpe spitz jellegű keverék kutyus.
Ez teljesen természetes dolog a kutyáknál.A kaja mindennél fontosabb sok kutyának! Mivel el tudod végül venni úgy hogy nem kap oda nem harap meg ,nincs gond a falkavezéri maszlaggal sem.
Tanítsd meg az "ereszd" vezényszóra! Ne csonttal ,kajával hanem labdával , ronggyal stb. Ha ez megy már ,akkor jöhet a csont. Aztán add mindig vissza neki, ne higgye azt hogy teljesen elveszed tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!