Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet keverni a házi kosztot...

Lehet keverni a házi kosztot a kutya konzervvel? Kölyök kutya és felnőtt kutyánál?

Figyelt kérdés
2010. jan. 13. 10:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen lehet.A konzerv önmagában nem elég a kutya szervezetének.Nyugodtan keverd csak ne tegyél bele krumplit.Azt nem bírja a gyomruk.
2010. jan. 13. 10:10
 2/11 anonim ***** válasza:
És ne legyen romlott az a házi koszt. Akkor nyugodtan.
2010. jan. 13. 10:21
 3/11 anonim ***** válasza:
33%

Hacsak nem egy túltenyésztett kényes fajta akkor nyugodtan.

Mi csinálunk nekik farhátot pörköltesen.Este pedig kapnak kevés szárazeledel, kenyér, pörkölt, konzerv és aradék keverékét.

Minden este imába foglalják a nevünket és elfogy az utolsó falatig.

Keverék kutyákról van szó:-)

2010. jan. 13. 10:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Rottweiler lenne a kutya fajta.
2010. jan. 13. 10:48
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Igen, sőt, jó is, ha nem csak mesterséges ételeket eszik. De nem keverve, hanem külön-külön érdemes adni.

A házikoszt ne legyen túl fűszeres, és ne legyenek benne szilánkosra törő csontok. Amit a kutyák általában szeretnek: farhát, nyak, nyesedék (ezek mind olcsók), tészta, rizs, zöldségleves. Például farhát kifőzve zöldségekkel és rizzsel, teljes értékű "menü".

2010. jan. 13. 11:19
 6/11 anonim ***** válasza:
csak nem az 5 hetesen elhozott roti:S?
2010. jan. 13. 11:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosom azt mondta, nem szabad keverni.

Mert ha kölyök, akkor nehéz megtalálnod azt az egyensúlyt a tápanyagokkal meg vitaminokkal ami megfelel egy kölyök fejlődéséhez.

Ehhez nem kell túltenyésztett fajtának lennie!!

Én a kölyök kutyámnak a fajtájának, és korának megfelelő minőségi tápot adok. Esténkét, ha hideg van, akkor meleg tejet, amit nagyon szeret, és néha leveseket.

Így megkapja a megfelelő tápanyagokat, és remélhetőleg nem lesz az egészségével sok baj. (persze ezzel sem lehet megelőzni sokmindent, de azért ez sokkal jobb nekik)

Ha szépen felnőtt, akkor a felnőtt tápot kapja, és húst rizzsel.

Nem szabad sózni, fűszerezni se.

Nekem némtjuhászom van.

Szerintem a rotid megérdemli hogy megfelelően tápláld.

H aanyagilag nem teheted meg, akkor beszélj az állatorvosoddal.

Tápot, konzervet, ne keverd se egymással, se más házi kajával. A rízs, meg külnböző magok sokat tesznek a kutya egészségéért. Én úgy tudom tésztát sem lehet adni nekik..

Inkább egy dokival konzultálj!:)

Itt eléggé szélsőséges vélemények is megjelenhenek, és akkor az ember döntse el mivel tesz jót a kutyájának:)

Egy doki, akinek adsz a véleményére, azért többet tehet:)

2010. jan. 13. 11:50
 8/11 A kérdező kommentje:
nem az 5
2010. jan. 13. 12:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ezen az oldalon le van írva miket lehet adni a kutyának és miket nem. Tudom hogy nem ezt kérdezted, de szerintem inkább táp+főzéssel etesd, a konzerv nem annyira jó és ha kiszámolod drága is.

2010. jan. 13. 13:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. jan. 13. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!