Lehet keverni a házi kosztot a kutya konzervvel? Kölyök kutya és felnőtt kutyánál?
Hacsak nem egy túltenyésztett kényes fajta akkor nyugodtan.
Mi csinálunk nekik farhátot pörköltesen.Este pedig kapnak kevés szárazeledel, kenyér, pörkölt, konzerv és aradék keverékét.
Minden este imába foglalják a nevünket és elfogy az utolsó falatig.
Keverék kutyákról van szó:-)
Igen, sőt, jó is, ha nem csak mesterséges ételeket eszik. De nem keverve, hanem külön-külön érdemes adni.
A házikoszt ne legyen túl fűszeres, és ne legyenek benne szilánkosra törő csontok. Amit a kutyák általában szeretnek: farhát, nyak, nyesedék (ezek mind olcsók), tészta, rizs, zöldségleves. Például farhát kifőzve zöldségekkel és rizzsel, teljes értékű "menü".
Az orvosom azt mondta, nem szabad keverni.
Mert ha kölyök, akkor nehéz megtalálnod azt az egyensúlyt a tápanyagokkal meg vitaminokkal ami megfelel egy kölyök fejlődéséhez.
Ehhez nem kell túltenyésztett fajtának lennie!!
Én a kölyök kutyámnak a fajtájának, és korának megfelelő minőségi tápot adok. Esténkét, ha hideg van, akkor meleg tejet, amit nagyon szeret, és néha leveseket.
Így megkapja a megfelelő tápanyagokat, és remélhetőleg nem lesz az egészségével sok baj. (persze ezzel sem lehet megelőzni sokmindent, de azért ez sokkal jobb nekik)
Ha szépen felnőtt, akkor a felnőtt tápot kapja, és húst rizzsel.
Nem szabad sózni, fűszerezni se.
Nekem némtjuhászom van.
Szerintem a rotid megérdemli hogy megfelelően tápláld.
H aanyagilag nem teheted meg, akkor beszélj az állatorvosoddal.
Tápot, konzervet, ne keverd se egymással, se más házi kajával. A rízs, meg külnböző magok sokat tesznek a kutya egészségéért. Én úgy tudom tésztát sem lehet adni nekik..
Inkább egy dokival konzultálj!:)
Itt eléggé szélsőséges vélemények is megjelenhenek, és akkor az ember döntse el mivel tesz jót a kutyájának:)
Egy doki, akinek adsz a véleményére, azért többet tehet:)
Ezen az oldalon le van írva miket lehet adni a kutyának és miket nem. Tudom hogy nem ezt kérdezted, de szerintem inkább táp+főzéssel etesd, a konzerv nem annyira jó és ha kiszámolod drága is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!