Szeretnék egy német dogot, de nincs kertünk!?
1, Nagyon kevés ennyi mozgás egy ilyen kutyának.
2, Nem számít a kert, hogy ha nem foglalkoztok fele akkor boldogtalan és rossz kutya lesz.
3, Tenyésztő ingyen nem ad kutyát, mert baromi sok munkája van benne.
Ezt a fajtát CSAK tenyésztőtől szabad venni, mivel problémás az egészsége. Nyugi, nincs 100 tenyésztő, mivel ritka. És pénzt meg kezdj el gyűjteni, ha ügyes vagy, a fél év panelozás alatt összejön az ára.
Ja, arra készülj fel, horror ára lesz az etetésének. És nem, neki nem jó a konyhai maradék meg a pedigré. Főleg kiskorában, mmikor fejlődik.
Amikor még nem volt kutyám, egy német dogot szerettem volna. Nézegettem a tenyésztőket, de csak egy kennelben tetszettek a kutyák. Felhívtam a tenyésztőt, kérdeztem, van-e még eladó kölyök. Mondta, hogy persze, még egy szuka van, 250.000 forint, de engedményes, mert 3 hónapos, nem kell senkinek. Törzskönyv, szűrés, garancia, ésatöbbi.
Nem kell mondjam, megköszöntem, és letettem a telefont.
Én is imádom őket, egyik kedvenc fajtám, de amíg nem leszek milliomos, nem engedhetem meg magamnak. Eleve a táp ára és a mennyiség, amit megeszik, rettenetesen sok. Ahogy előttem is írták, nem Pedigree még Chappi kell neki, hanem olyan táp, aminek kilója nem 200 forint.
Ingyen pedig nincs kutya. Tenyésztőtől pláne. Esetleg fajtamentők, de ott sajnos öreg kutyák vannak, átlagban 5-8 évesek, ami egy dognál már korosnak számít.
Egy Német Dog bizony nem olcsó, szóval ilyen kutyát ne vegyél. Valószínű egy agyonszaporított állatt mellett döntenél a tenyésztő helyett, ami nem sokáig lesz veled. A tenyésztő bizony ingyen nem ad kutyát, kivéve ha "hibás" az állat. (Pl. színhiba) Mivel az nem felel meg a standardnak általában ingyen vagy sokkal olcsóbban odaadják.
De szerintem ne vegyél még kutyát. Semilyet. Minden kutya etetése és felszerelései drágák legyen az Német Dog vagy Yorkie. Teljesen mindegy mit veszel, az ára mindegyiknek húzós, főleg a felszrelésnek és tápnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!