Csirkeallergiás a kutyám, van valakinek hasonló problémája? Help me, please!
Több, mint egy hónapja leálltunk a vacak tápokról és konzervekről, azóta húst (elsősorban csirkét), rizst és zöldségeket kapott.
Azóta viszont megállás nélkül vakarózik szegény állat, kiderült, hogy a csirke miatt (korábban is voltak tünetek, csak kevésbé súlyosak).
Az állatorvos mondta, hogy hypoallergén táp mehet, mellé pulyka, marha (lehetőleg nyersen). Lényegében a BARF módszert ajánlotta, illetve hogy továbbra is kapjon házi kosztot, ne a táp legyen a fő táplálék.
A kérdésem az, hogy ti mivel etetitek a kutyátokat?
Tápnak a Brit Care bárányos tápját néztem ki (12e/12kg), nemigen találtam olyat, ami ennél olcsóbb és szintén jó összetételű.
Nyers kaját/házi kosztot adtok nekik? A marhának/pulykának melyik részét adhatom kutyának, ami azért viszonylag pénztárcabarát is?
Tejtermékeket, tojást ehet?
Mi barfozunk igaz szerencsére nekünk csak a táptól jött ki a csirke allergia magától a nyers hústól nem.
De amit adhatsz mindenféle szárnyas mindenféle részét kivétel ugye a csirek. :) (fej,láb,farhát,nyak,zuza,máj,szív,stb)
Marhából is belsőséget tüdő,máj szív,vese,lép, és egyéb ilyen állatok bárány,kecske nyúl, őz,szarvas szóval lehet választani viszont a vadhús és a nyúl nálunk kicsit nagyon borsos ezért az nem kap.
De amúgy a brit care tápok nagyon jók sokan dicsérik.
Köszi mindenkinek!
Azt nem tudjátok, hogy a csirkeallergiás kutya kacsát kaphat-e?
Egyelőre hat a szteroid injekció, úgyhogy nem fogom látni, hogy tolerálja. Teljesen szárnyasmentes tápot fog most kapni pulyka, marha és kacsa mellett. Ha úgy látom, hogy valami nem stimmel, akkor elhagyjuk előbb a kacsát, ha muszáj, a pulykát is.
Szerettem volna megcsináltatni az allergiavizsgálatot, de sajnos nincs rá pénzem, elég drága :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!