Mi baja lehet a kutyánknak? Hangosan sirdogál, felsikit és bágyadt?
Egy hangos sikitással kezdődött az egész, legalábbis akkor kezdtünk felfigyelni arra hogy bágyadt a kutya. Ő bent van, ki-be jár a kertbe, lakásba, szóval könnyű volt megfigyelni, szem előtt van, csak addig a nagy meleg miatt nem gondoltunk rosszra, mert ilyenkor csak a szobában hűsöl. Levittük állatorvoshoz, a bágyadtság és a sirdogálás miatt, és ő vett vizeletet tőle, mondta hogy lát benne kevés vért, és hőemelkedése is volt. ami babéziára utalhat, és mivel hétfőn lesz meg az eredmény, addig a kutya el is pusztulhat, ezért a biztonság kedvéért beadta neki azt a babézia elleni szert injekció formájában. Hétfőn meglesz a véreredmény, és kiderül, csak türelmetlen vagyok, hogy mik okozhatnak még hasonló tünetet? Olyan mintha hirtelen fellépő fájdalma lett volna, azért sikitott. Hasonló esetet tapasztalt valaki a kutyájával? Mi lehet még ez, ha esetleg nem babézia? Mert a babéziánál fáradtság van, de sikitás, sirdogálás nincs.
Annyira sajnáltam szegényt, feküdt az ágyban, és csak sirdogált magában. Egyébként egy nagyon jól nevelt, jámbor amstaff, 7 éves. 1 kennelköhögésen kivül semmi baja nem volt.
Az én kutyám amikor babesias lett és megkapta az imizolt, allergiás reakciót váltottki nála. Ő nagyon nyálzott, és köhögött. Visszamentünk a dokihoz és kapott calciumot.
Azóta kombinálva használjuk a spot on. szereket, nem akarom hogy megint beteg legyen a kullancstól.
Nálatok nem tudni mi lehet ez a nagy fájdalom, de a labor eredmény majd elárulja. És a dokit se értem. Miért nem küldött át egy másik orvoshoz vagy állatkorházba ahol pár óra múlva kész az eredmény. Én egy kis csumpi faluban lakok és a dokinak a rendelőben van a labor, ultrahang stb. De ha pl szívultrahangot kéne nézni akkor átküld oda ahol van ilyen műszer.
Bármi baja lehet, így nem lehet megjósolni. Az egyik kutyám anno gennyes méhgyulladás miatt sikoltozott, a másik kutyimnak lépdaganat miatt voltak erős fájdalmai. :((
Hétfőn sok minden kiderül a vérképből, addig gondolom kapott fájdalomcsillapítót, és Imizolt is időben, hátha mégis babesia. Türelem, és jobbulást a kutyusnak, időben orvoshoz vittétek!
köszi a válaszokat :) nem barna a vizelet, és nincs rajta seb, kullancs sincs benne. Hála az égnek mára jobban van, virgonckodik. Időben orvoshoz vittük, lehet most rosszabbul lenne, ha vártunk volna hétfőig. Nagyon rendes és körültekintő ez a doktornő, ugyhogy tudom hogy mindent megtett a kutyáért. Ma még kap gyógyszert, amit adtak, valami gyulladáscsökkentőt. Holnap megirom mi lett a vérkép eredménye, és hogy mire lehet következtetni belőle, hogy mi baja lehetett a kutyának.
Én még vesekőre gyanakodtam, mert az előző tulajtól azért hoztuk el, mert 15 óránként tudta levinni pisilni a sok munka miatt. de az is kiderülhet a vérképből. Kicsit megnyugodtam, hogy jobban van.
meglett a véreredmény, teljesen negativ. ez jó hir, de igy meg nem derült ki, hogy mi lehetett a baja. Most arra gondoltam, hogy szimulált, de ezt meg miért tette volna?
minden esetre azt mondta az orvos, hogy a jövőben figyeljük.
se gyulladás, se vesekő, se babézia gyanúja nem látható a vérképen, a fehér vérsejtek se mutattak eltérést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!