Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek a kuvaszok aranyosak?

Szerintetek a kuvaszok aranyosak?

Figyelt kérdés

2014. aug. 2. 17:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
12%

A kuvaszok aranyos kutyák, bár csak akkor, ha jól nevelik.

Családban egyáltalán nem ajánlák, legalábbis kisgyerekek mellé.

A kuvasz nagyon kiszámíthatatlan kutyus, csak a gazdájában tud bízni.

Akkor támad, amikor kedve van..

Nagyon könnyen a fejedre nőhet, és téged is bánthat, ha ő úgy érzi.

Ha nem volt még erősen domináns viselkedésű kutyád, nem ajánlott a fajta.

2014. aug. 2. 18:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2014. aug. 2. 18:42
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Első, ne állíts marhaságokat.

A kuvasz semennyivel sem kiszámíthatatlanabb, mint a többi pásztorkutya. Láttam én már 10 hónapos gyereket, aki egy kuvasz kan (!!!) vállába kapaszkodva tanul járni.

Való igaz, a kuvasz nem ölebnek való, nem lakáskutya. Szerintem a komondorral egyetemben a kutyavilág királya, megbízható, értelmes, betonkemény kutya, aki feladatokat és sok foglalkozást igényel.

Kölyöknek persze aranyos, mint minden kutya, de kifejlett korában én inkább a gyönyörű, elsöprő küllemű jelzőket használnám.

2014. aug. 2. 19:14
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi második! de arra lennék még kíváncsi,hogy őrző-védő feladatokra jó-e én úgy tudom jó,de hogy képes-e versenyezni a komondorral mert kb ugyanakkorák
2014. aug. 2. 19:28
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Ha személyvédelemre gondolsz, arra van más kutyafajta, a kuvasz és a komondor a hatalmas porták, majorok védelmére való. Mind a kettő tökéletesen megfelel ennek a célnak.
2014. aug. 2. 19:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát először akkor talán definiáljuk az aranyosat. Aranyos egy spánielkölyök, meg egy törpenyúl, na de egy kuvasz... Fura szóhasználat.
2014. aug. 2. 22:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen egy kuvasz aranyos úgy 3-4 hónapos korában. De egy felnőtt kuvasz már nem aranyos, hanem egy gyönyörű, határozott házőrző, aki a gazdáját, családját és az egész portájukat védelmezi.
2014. aug. 2. 23:36
 8/11 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Mekkora helység bevédésére keresel/kerestek kutyát? :)

2014. aug. 4. 09:14
 9/11 A kérdező kommentje:
majdnem 600 négyzetméter
2014. aug. 4. 09:16
 10/11 Rába Boróka válasza:
nagyon cukik...:3
2014. aug. 13. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!