Hogyan szoktasam le a kutyákat az ugatásról?
Elkezdem a kezeléséről.Kaptunk a családommal egy kutyát 2 és fél éve.(Fajta tiszta havanese fiú kutyát.)Amikor még a régi
házban laktunk(panelház) akkoris ugatot folyamatosan.Ott a szomszédok sokkal jobban eltűrték az ugatását és sokkal közelebb volt az iskolám és még csak általánosba jártam. 7.év közepén költöztünk egy másik lakásba(albérlet).Fél évig sikerült valahogyan megoldani a kutyás ügyet.De amint 8.-ba mentem ez elkezdett megváltozni.Mivel sokkal messzebb laktunk az iskolától,mint a régen,meg több lett az órám így nem tudtam hazaérni hamar a kutyához.Az ugatása ezért,addig fajult míg az egyik szomszéd jött fenyegetőzni azzal,hogy kihívja a rendőrséget,ha nem tudjuk el halgatani a kutyát,hogy ne ugason.Mivel nem mi vagyunk,és voltunk a ház tulajdonosai,ezért térünk a kérésnek és előttük folyamatosan anyám egyik barátnőjéhez heti 2-szer.(Így a kutya heti 2-szer átutalta a félvárost)Ez a módszer a nyári szünetig kibírta,de ez se a kutyának,se nekem,se anya báratnőjének nem volt több,mint átmeneti megoldás.Most,hogy elbalagtam általánosból nem tudok,majd oda figyelni a kutyának,mert a középiskolában jóval több lesz a munkám,mint eddig.(És sokkal messzebb is van)A kutya hordáshoz pedig mindenkinek elege van.Most,hogy jön a kilencedik nem tudjuk hová rakni a kutyát.
Annyi lenne a kérdésem,hogy hogyan tudnánk leszokatni a kutyát az utazásról,hogy ne keljen oda adni valami idegen embernek aki lehet nem úgy szeretné,mint mi?
Előre is köszi a válaszokat:) 15F
Ja még annyit,hogy a kutya csak akkor ugat amikor egyedül hadjuk.
Helyesírási hiba:*kutyát
Hát közel három év alatt mondjuk felmerülhetett volna már egy kutyaiskola, vagy házhoz járó tréner lehetősége.
Mennyit sétál, mozog, bandázik, tanul a kutya egy nap?
Mennyit sétál/labdázik/játszik/fárad, mielőtt egyedül hagyjátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!