Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az állatorvos nem mondta, én...

Az állatorvos nem mondta, én pedig elfelejtettem rákérdezni. Évközbeni féreghajtások?

Figyelt kérdés
Kutyám oltási programját befejeztük, féreghajtót kapott (1 nagy tablettát 4-be kellett törni és minden negyedik héten kapott egy negyedet). Az állatorvos azt mondta, hogy innentől (ha csak nincsen a kutyával semmi baj) évente 1x kell mennünk kötelező oltásra. A féreghajtára nem tért ki. Úgy tudom, hogy a féreghajtást x havonta ismételni kell. Ezért nem kell állatorvoshoz menni? Vagy otthon, patikában vásárolt gyógyszerrel megoldható? Esetleg úgy gondolta az orvos, hogy most 1 évig nem lesz féreg hajtva a kutyám?
2014. júl. 31. 08:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Havonta azért nem kell féreghajtást végezni, mert hamar tönkremegy a kutya mája, elég félévente-évente ill. alkalom szerűen, ha van a szükségességre utaló jel.
2014. júl. 31. 08:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Kutyám kistestű, gondolom az a tabletta más kutyáknak tényleg csak egy tabletta, nekem azért kellett négybe törni, mert túl kicsi a kutya. Őszintén szólva, nem vagyok biztos benne, okoskodni nem szeretnék, nem vagyok állatorvos. De azt mondod, hogy fél évente visszamenjek féreghajtani?
2014. júl. 31. 08:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem kell visszamenni. Három havonta kell féreghajtót adni a kutyának, amit állatpatikában is meg tudsz venni. Általában 1 tabletta 10 kilóra van, tehát a kutyád súlyának megfelelően kell osztani, de a patikus ebben is tud segíteni.
2014. júl. 31. 08:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kell visszamenned a féreghajtáshoz. Állatpatikában több féle féreghajtót is lehet kapni. Megmondod, hogy hány kg. a kutya, és aszerint adnak gyógyszert.
2014. júl. 31. 08:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 31. 08:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem két kistestű kutyám van 5 kg alattiak.

Én az állateledeles boltba vagy az állatpatikában szoktam venni 1 tablettát ami ugye 10 kg-ra van. Ezt ketté töröm egyik az egyik kutyáé másik a másiké. Mi 3-4 havonta szoktuk őket féreghajtani.Egyszer volt,hogy fél évig nem kaptak féreghajtót,vhogy kimentem a fejemből,meg akkor zűrök voltak.

De nem volt semmi gond.

Szóval elég 3-4 havonta ha féregteleníted.

2014. júl. 31. 12:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Ő 1,6 kg :) El kéne tördeljem rendesen :) :) :)

Köszönöm a Te válaszodat is!

2014. júl. 31. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!