Bullterriernek milyen húsokat ajánlotok?
Van egy 8 hetes bullom, es mielobb szeretnem elkezdeni a Barfot. Eloszor is mikortol lehet, hogy kell atszoktatni, most Dog Chow-t kap, hogy valtsak at, milyen husokat szabad neki adni mert hallottam hogy csirket nem, de gondoltam inkabb megkerdezem, milyen zoldsegeket, gyumolcsoket?
Anyagilag miert eri meg jobban?
Elore koszonom!
A csirkénél a hosszú csöves csontok veszélyesek, pl. ami az alsó combban van, mivel szilánkosan törnek. Disznóhúst ne egyen nyersen! És általában nagyon megbízható helyről szerezz be, ahol tuti, hogy friss a husi.
A zöldségek és gyümölcsök közül szerintem az a legjobb ami éppen szezonálisan érik, most pl. az enyém naponta kap cukkinit, sárgarépát, őszibarackot, dinnyét, ami éppen van itthon. De akad pár étel, amit nem ehet a kutya, vagy legalábbis a minimálisnál többet nem, ilyen pl. a dió, mazsola, a baracknál, cseresznyénél a mag, vagy magrész, utána tudsz nézni.
Amennyire én tudom a bullterrier is kutya, ennek megfelelően pontosan ugyanazt eheti, amit akármelyik másik fajta.
Röviden disznón, és vaddisznón kívül bármi mehet nyersen. A csirke a legolcsóbb, de érdemes fb-on körbe nézni mert van több ilyen csoport is, ahol nagyobb tételben fillérekért lehet húshoz jutni. Ha pesti vagy, mindenképpen látogass el a vásárcsarnokba, amellett, hogy én általában nagy zsák csontokat kapok ajándékba, fillérekért lehet húst is venni. Kacsa/csirke farhát 70-80 ft marha szív 580-600 ft/kg pl. Májjal óvatosan, azt max heti egyszer kapjon mert mehet tőle a hasa, és nálunk spec a tőgy sem vált be, brutális gáztámadás, és durva hasmenés lett a vége. Én gyümölcsöt, zöldséget nem adok, azt összeszedik maguknak a kertből. Kiegészítőként lucernaport, és zöldkagyló kivonatot adok, néha natúr joghurtot, kefírt és tojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!