Milyen gyorsan lesz fegyelmezett egy golden retriever kiskutya?
Figyelt kérdés
Idős rokonomnak golden retriever kutyát szeretnék, mert azokról azt olvastam hogy elég nyugodtak. A kölykök mennyire szeledurdiak? Könnyen elrántanak egy idősebb embert vagy könnyen tanulnak és pórázon sem rángatnak?2014. júl. 29. 22:19
1/6 anonim válasza:
Idős embernek nem kell szeleburdi nagytestű kölyök. Annyi gazdát kereső golden van a fajtamentőknél.
2/6 anonim válasza:
szerintem nézzetek körbe fajtamentőknél ahol már találhattok felnőtt kutyákat.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, erre már én is gondoltam, csak érdekelt a kölyök lehetősége is :)
2014. júl. 29. 22:30
4/6 anonim válasza:
Egy idő embernek rossz ötlet virgonc kölyökkutyát adni! Valószínűleg se kedve, se energiája nincs egy viháncoló kölyköt felnevelni :D
Én 26 éves vagyok és most lesz 2 éves a kutyám, de még így is néha annyira lefáraszt, hogy csak na... :D
Hozz el neki egy felnőtt kutyust (bár elvileg ha a menhelyről elhozod, a TE neveden van a kutya és probléma lehet belőle, ha másnak továbbadod). Az idősebb kutyák sokkal nyugodtabbak, jobban illenek egy idős emberhez. (Egyébként meg az öregebb kutyák is haláli jó fejek :D )
5/6 anonim válasza:
Minden kölyök virgonc és ha nagytestű lesz, akkor rendesen nevelni kell, hogy ne húzzon, rángasson, vagy éppen ugráljon fel az idősekre, mert az ő esetükben ennek komoly következményei lehetnek. Én inkább menhelyről választanék nekik extra nyugodt felnőtt kutyát, ami lehet akár nagytestű is, ha olyat szeretnének.
6/6 Imola Ágnes válasza:
A golden nem nyugodta, hanem barátságos. Nem ugyan az a kettő. Valószínüleg nem fog senkit megharapni, nagyon jó gyerekek mellé, nem agresszív, de van mozgásigénye, imád rohangálni. Idősebbeknek egy felnőtt nyugis egyedet ajánlok (goldenek között is akad), és az legyen a fajtamentőktől, vagy menhelyről. Kölyköt soha nem szabad olyannak adni, aki nem tud sokat foglalkozni a nevelésével, mert könnyen kialakulhatnak viselkedésproblémák (szökés, rágás, ugatás, felugrálás, ásás, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!