Hogyan tudom észrevenni ha a kutyámba kullancs van? Milyen nyakörvet, szert ajánlotok élősködők ellen? Mikor van a kullancsoknak szezonja?
Sajnos ma már egész évben kullancs szezon van. A tavaszi és az őszi időszak az, amikor komoly invázió van,de a többi időben is lehet rá számítani.
Előre látó gazda már egész évben védekezik
Köszönöm a válaszokat. Igen, tudom vagyis láttam már, mennyire széles a paletta. Csak sokba kerül a legtöbb. Pl.: Kiltix, Frontline. az Olcsóbb nem jó?
Rövid szőrű kutyáma van, ( amstaff ) könnyű észrevenni szerencsére
Nem, a noname, Corás, Tescos termékek nem jók, nem hatásosak.
Lehet, hogy egy Kiltix 6000 Ft, de hidd el, babéziát kikezelni sokkal, de sokkal drágább - ha egyáltalán túléli a kutya. Borzalmasan fájdalmas, kínokkal teli fertőzés, rettenetesen megviseli a kutyát, és maradandó károsodást is szenvedhet (pl. máj -, vese elégtelenség).
A Lyme-kór ugyanilyen genyó, sok túlélő kutya idegrendszeri bántalmakkal küzd utána, gyógyszert kell szednie élete végéig.
Nekem megér ennyit a kutyám...
Jó termékek pl.: Kiltix, Advantix, Frontline, Exspot, Scalibor, Practic, Bolfo.
A Kiltix 7 hónapig hatásos, én ezt ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!