Shar-pei kutyus tartása?
Most kaptam születésnapomra egy 8 hetes shar-pei kiskutyát. Teljesen váratlanul. Próbáltam utánaolvasni könyvekben, neten, de mindenhol mást állítanak. Vannak bizonyos tisztázatlan kérdések:
-Mennyire szeret futni, ha kicsit nagyobb? Magammal vihetem például azokra a reggeli futásokra, amik úgy 1-2 kmes távúak, és terepen futom le?
-Amíg ilyen kicsi, mindig alszik, és ilyenkor szinte egyáltalán nem érzékeli a külvilágot. Normális ez?
-hogy lehet leszoktatni arról, hogy napközben folyamatosan aludjon, és éjszaka ébren legyen?
-Mennyire jön ki jól másik kutyával, illetve a macskákkal?
Lécci segítsetek, nagyon szeretném, ha jó gazdája lehetnék! előre is köszi :)
1. Eléggé nagy mozgásigényű, szerteni fogja a futkározást. Fokozatosan szoktasd hozzá a futáshoz, először kevesebbet, majd egyre többet.
2. Igen normális.
3. Erről sehogy a kiskutyák sokat alszanak :)
4.Szoktatással, megfelelő szocializációval semmi probléma nem lesz. Ha már megkapta az oltásokat vidd el rendszeresen kutyaoviba, vagy bármilyen közösségbe ahol sok kutyával találkozhat.
Ajánlom ezt az oldalt: [link]
Nézd meg a videókat :) hihetetlen a fickó :)
És van egy tök jó könyv amit érdemes lenne elolvasnod a címe Kutyapszichológia írta Jan Fennel, nagyon hasznos (nekünk legalábbis bevát :))) Jó kutyázást nektek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!