Ha hírdetésd adnék fel, hogy kutyasétáltatás válalok ahoz kell külön engedély?
Szia! :)
Hát, figyelj, nem tudom. Nem hinném, ismerőseim közül is sokak "magánban" vállalnak ilyet 2000 Ft/Heti 10 alkalom áron. Meg nem bűntetnének érte, szerintem. De kérdezd meg előtte a lépcsőházatokban a kutyatartókat, hogy szükségük van e olcsón efajta segítségre. Én végig érdeklődnék először személyesen.
Bár próbát tehetsz!
Sok sikert! :)
Szerintem ez alkalmi munkának számít. Nem kell engedély gondolom. Nézd ha valaki igényli a kutyasétáltatást akkor örül a gazda, ha leviszik a kutyáját, nemhogy számlát kérjen.
Mellesleg, Békáson van egy öreg bácsi akinek épp ez a gondja hogy nem talál kutya sétáltatót. Napi háromszor kéne a kutyáját levinni. Az árban egyezkedni kell.
"Mire megy a NAV-os?"
Például látják a hirdetést és felhívnak, hogy volna egy sétáltatni való kutya. Elviszed sétálni, visszaviszed, megkapod érte a pénzt majd ők közlik, hogy akkor ez most bukta, mert nem kaptak nyugtát a szolgáltatásról. Aki ilyet akar csinálni feketén, az csinálja titokban és ajánlás alapján, ismeretleneket meg vissza kell utasítani, mert nem tudhatod, hogy melyik bokorban lapul egy navos!
A NAV nem fog ilyen piszlicsáré ügyekkel foglalkozni. Van nekik komolyabb bevételi forrásuk is.
A kérdezőnek meg: okosan is meg lehet fogalmazni egy hirdetést. Pl: Ha nincs elég ideje, a kutyasétáltatásban besegítek. Mindenesetre jobb, ha ismerősöknek ajánlod, és azoknak szólsz, hogy terjesszék a körükben.
Úgy látszik, szeretnek egyesek feljelentgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!