Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha a kutyám nem...

SelenaDemi kérdése:

Mit tegyek ha a kutyám nem szeretne bemenni a vízbe?

Figyelt kérdés
A kutyám(fiú,labrador retriver és kopókeverék most lesz 3 éves) kicsi korában egyszer belesett a Balatonba ősszel.Szerintem a rossz emlékek miatt nem megy be.De mégis mit tudok tenni vagy hogyan tudom megszoktatni vele a Balatont vagy a többi vizet,hogy belemenjen.Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2014. júl. 25. 11:10
 1/6 anonim ***** válasza:

A kérdésre nem tudom a választ. De én úgy vagyok az ilyennel, hogy nem erőltetem. Az én vizsla keverékem se megy be, max. odáig, ahol még leér a lába, de én nem is erőltetem.

Esetleg próbáld meg jutalomfalattal, vagy játékkal becsalni, mindig csak egy keveset. Esetleg menj be te is, hátha úgy bemegy, de azt ne várd tőle, hogy azonnal ússzon is.

2014. júl. 25. 11:20
 2/6 anonim válasza:
Mi azt csináltuk, hogy bedobtuk a labdáját, és utánaugrott. Aztán volt olyan kutyánk is, aki szintén félt a víztől, kiraktuk egy stégre, és ahogy mellette ugráltunk a vízbe (még gyerekek voltunk), kapkodott a felfröccsenő víz után, és beleesett. Utána ő is ugrált velünk együtt. Kitetette magát a stégre, és ugrás.
2014. júl. 25. 13:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Pedig ha retriever vér van benne, akkor komoly traumán eshetett át, hogy már nem megy bele. Én kipróbálnám, hogy bemegyek a vízbe és elkezdek úszni. Enyém németjuhász és utálja a vizet, de ha a gazdi eltűnni látszik, nincs olyan félelem, ami miatt ne követne. És mivel labdás, hát ha azt dobom bele, utána megy. Magától nem menne bele. Próbáld ki ezeket.
2014. júl. 25. 14:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Illetve még az is eszembe jutott, hogy mivel a retriever imád enni, akkor én a partközelben kezdeném el etetni, de valami isteni kajával, pl máj, sajt pici darabok. Aztán lassan egy lépésenként közelítenék a vízhez, ha megtorpan, én is megállok. És aztán nagyon lassan már a vízbe ér a lábatok stb stb....úgy etetni közben.
2014. júl. 25. 14:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én amstaffom sem volt hajlandó belemenni, semmi pénzért. Sem utánam, sem másik kutya után, játékért, kajáért sem. 2 éves volt, amikor befogadtam egy 6 hónapos malinois keverék kutyát, akivel pár hét alatt úgy összeszoktak, hogy mindent együtt csináltak. A keverékem imádja a vizet. Levittem őket egy tóra, bementem a vízbe, keverék jött utánam... a legnagyobb meglepetésemre, az amstaffom is beszaladt utánunk egy kis hezitálás után. :)
2014. júl. 25. 15:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Mindenképpen megpróbálkozok majd velük.

2014. júl. 27. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!