Akinek fajtiszta yorkie-ja van, linkelne róla képet?
Ha tervezel kutyust, akkor jobb ha tisztában vagy a fogalmakkal. A faj az a kutya, a fajta pedig a yorki. Tehát egy sima keverék utcamix kutya is fajtiszta, hisz a kutya fajba tartozik.
Egyébként kennelek honlapján nézelődhetsz, ott biztosan fajtatisztákat találsz (bár megjegyzem, amúgy se valami robosztus a kiállásuk, tehát túl nagy különbségre ne számíts)
Csak érdeklődésnek / viszonyításnak:
Ő szépnek, jól fejlettnek tűnik? Ilyesmiket néztem, ahol 8-9 hetes a kiskutya, és nem "minizik".
kenneleket keress, ne hirdetéseket. nem ismerem a yorkikat, nem ismerem a tenyésztöket, kutyás vagyok :) google - yorki kennel és kiad néhányat. látogasd meg a tenyésztőket, nézd meg a szülőket, beszélgess velük, dönts. de ivartalanitsd, ha csak nem akarsz tenyészteni!! vagy keress meg fajtamentőket, szerintem yorkiban is vannak, sajnos már szinte minden fajtára vannak :( itt egy pár link:
talán hasznos lehet: [link]
Ezek lehet egészségesek, lehet fél évesen meghalnak valami öröklött betegségben, semmi se biztos, nem mondom a tenyésztőknél is előfordul 1-1 beteg kölyök, de minimális az esélye hisz a szülők szűrve vannak,megfelelő felmenőkkel rendelkeznek, és a tenyésztők végig minden oltást, ultrhangot stb... biztosítanak az anyának,így minimális az esélye hogy bármi bajuk lesz, de egy ilyennél az se biztos hogy nem testvérek voltak e a szülők, lehetnek bármilyen szépek is semmise bizonyítja hogy nem egy keveréket kapsz
Menj biztosra, keress fel egy tenyésztőt, tényleg 2x annyiba kerül, de biztos gyönyörű,egészséges, fajtatiszta kiskutyát kapsz :)
Köszönöm mindenkinek!
Megerősítettetek, nagyon sok kérdőjel lenne bennem a hirdetett kutyusoknál. Már csak ha azt nézem, hogy 10-ből körülbelül 2 hirdetés az, ami becsületesnek, nem tukmálósnak tűnik, már ez eleve rossz arány. Azt hiszem inkább várok még, mert jelen pillanat 60 ezret tettem félre, már örültem, hogy ennyiből a legjobb kutyát is ki tudom választani az oldalról:( Még kis kiegészítőket is elkezdtem venni, úgy belelkesültem.
A kennelekről mit kell tudni? Megvan mindig előre, hogy mikorra terveznek kiskutyákat, és úgy hirdetik meg őket előre? Vagy beszélek velük, megmondom hogy szeretnék kiskutyát, és ha összegyűlik x ember, akkor kezdik el a "babaprojektet"? Bocsánat, tenyésztésből tájékozatlan vagyok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!