Kölyökkutyának mennyi tejet lehet önteni naponta?
Én úgy tudom sem a kölyök kutyának, sem a felnőtt kutyának nem szabad tejet adni, mert hasi görcsöt válthat ki a laktóz.
Megérné egy állatorvost megkérdezni, Ő mégis jobban tudja!
Hármas vagyok.
Igen, emészthetetlenné válik a tej, a magas gyomorsav hatására gumiszerűvé válik a gyomorban, még az emberében is.
Nem fogja meginni a laktózmenteset! :) A minőségi szójatej különben is 7-800 Ft/l. Nem hiszem, hogy ennyiért megérné venned, ha te nem iszol ilyet és több, mint valószínű a kutyád se fogja. Mivel én lakózérzékeny vagyok szójatejet iszok, így kipróbáltam már állatoknál is. Nem ízlett nekik, se macskának, se kutyának. A párszáz FT-os lakózmentes tejek pedig kb. annyit érnek mint a sima bolti tej, csak laktóz nélkül. Televan tartósítóval és egyéb káros dolokkal a kutyára (és emberre) nézve. Én is képtelen vagyok meginni, nem adnám soha kutyának. Különben is sokkal rosszabb íze van, mint a sima tejnek a szójatej is más, de az teljes mértékben iható, de nem állat számára. Nem fogja díjazni! :D
A lényeg, ne adj semilyen tejet a kutyádnak, fölösleges! Egy 8 hetes kutyának már nincs szüksége tejre csak vízre és tápra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!