Segítséget kérnék. Hogyan tanítsam a kutyámat az alábbira?
Egy olyan parancsszavat kell neki megtanítiani, ami azonnali megállásra készteti. Ez lehet a "marad" vagy "stop" vagy valami más. Ha ezt meghallja, azonnal torpanjon meg.
Lovagolni jártam egy helyre, ahol a ló füttyre állt meg, de nyilván egy kutyánál a fütty mást jelent.
Szerintem ez lenne a megoldás, mert hiába tanítgatod neki, hogy jöjjön vissza...néha még az én kutyám se jön hozzám, ha valami izgalmasat lát, pedig elég jól nevelt.
:)
Az én kutyám is szokott ilyenekkel szórakozni, épp ezért nem is engedem el pórázról, csak a futtatóban (szerencsére elég nagy)...
Nálam az vált be, ha nem hallgat pl. arra, hogy "marad", vagy "XY gyere!", vagy durván odatolakszik egy másik kutyához, hogy sokkal erélyesebben mondom neki, már mennydörgés szerűen. Ha még így sem hallgat rám, akkor szépen odamegyek és a nyakörvénél fogva szépen odébb tessékelem!
Ne hagyd, hogy hülyét csináljon belőled. És azt se, hogy megússza az ellenkezést! Ha ráhagyod, akkor ő úgy lesz vele, hogy "Ja, nem semmi baj akkor se ha nem engedelmeskedem, akkor elég akkor is megcsinálni, amikor én akarom." Ugyanúgy nem szabad ráhagyni, mint a kisgyerekeknél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!