Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki nagyon ért és tart kutyát....

Aki nagyon ért és tart kutyát. Napi rend kialakítása?

Figyelt kérdés

Van egy 9 hetes vizslánk, egy hete van nálunk. Kéne egy jó napirend, amibe a kutyus is elég figyelmet kap, és a tennivalóink is el vannak látva.

Az eddigi napjaink: fél 7-kor ébredés, fél 8-kor indulás munkába, oviba. Én 2 körül érek haza, gyerekek 4-kor. Kint vagyunk, mikor nincs kánikula kb fél 7-ig, utána benti dolgok, vacsi készítés, fürdetés, fekvés, kb fél 9-9-kor. Férjem 12 órát dolgozik, 7 napot megy nappal, ilyenkor 6-kor indul, este 7-re ér haza, majd 4-5 nap pihenő, amikor maszekor reggel 7-17-ig. Majd újabb 7 nap munka, ekkor éjszakás este 6-kor indul, reggel 7-kor jön. Kb. 9-kor lefekszik, fél 4kor kel, eszik, foglalkozik a gyerekekkel, majd 6-kor indul. Kertes házban lakunk, a kutya kint van. Ebben a dög melegben sokat alszik, reggel 5-től aktív, és délután kb. 6-tól.

A nap mely részében, mikor hogy foglalkozzunk a kutyával, úgy hogy a gyerekekre is maradjon idő, meg a házimunkára is. Hajnali sétáltatás nem jó, mert a gyerekeket még nem hagyhatom magukra. 4-6 évesek.

Köszönöm a segítő válaszokat!

2014. júl. 19. 13:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a könyvet el fogom olvasni! Aki írta, hogy nem értek semmit a kölyökkutyákhoz: teljesen igazad van. Ha csak rajtam múlt volna, nem is akarnék érteni. Betegesen rettegek a kutyáktól. Ha kóbor kutyát látok, irányt változtatok. Két éve érik az elhatározás, hogy belemegyek, legyen kutyánk. Azért kölyök, hogy én/mi tanítsuk, lássam mire hogy reagál, és én is vele tanulok. Mint írtam, egy barátom a jövő héten meglátogat, ő kutyaiskolában oktató. Itthon leszünk mindannyian, megfigyeli, mire hogy reagálunk, mit csinálunk rosszul, mit hogy kéne. A gyerekeknek is el fogja magyarázni, hogy mit kerüljenek, mit lehet. Egy alkalom lesz, világot megváltani nem fogunk, de talán kapok egy kis önbizalmat, egy kis gyakorlati tanácsot. És mindenképp meg fogjuk oldani, hogy járjunk kutyaiskolába. Ma reggel másfél órát sétált vele pórázzal a fiam és a férjem, holnap reggel mindannyian megyünk. Napközben kb. 4-5 órát voltunk a kutya társaságában, mikor aktívabb volt játszottunk vele, de persze volt pánik is. Meg kell tanulnunk kezelni, mikor felugrál, kapdos. Hétközben kb. napi 2-3 órát tudunk vele foglalkozni délután, és a reggeli sétát mindenképp megoldjuk. Ha a férjem itthon van, akkor este is vinni fogjuk. Augusztusban én és a gyerekek végig itthon leszünk akkor több időnk is lesz rá. Kennelje van, ahová napi 1 órára szeretném becsukni, hogy a gyerekek olyankor felszabadultan, akár felügyelet nélkül tudjanak játszani. CSak a jelenlegi kennel csődöt mondott. Fából van, egy góré oldalrésze, több évtizedes fa gerendák, amiken itt-ott rés van, és persze ez egy kis Houdini, mindig megtalálja a rést a pajzson. Úgy mászik mint pók a falon. A kennel oldalánál van a nagykuka, ma annak a tetejéről szedtem le, mert felment rá a fa oldalfalon és lejönni nem mert. Ad feladatot rendesen, de hát már itt van, azért szeretjük és jól, boldogan akarunk vele együtt élni, nem szenvedve.
2014. júl. 19. 20:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Az ugráláshoz és kapdosáshoz annyit, hogy ha zavar akkor le kell tiltani róla. Ha olyat csinál ami zavaró és a jövőben nem szeretnétek akkor a cselekvés után EGYBŐL kell a bünti mert csak így köti össze a 2 dolgot. És persze utána egy kis dicséret is kell neki ha valamit jól csinált.
2014. júl. 19. 22:00
 13/14 anonim ***** válasza:

olvasd el a könyvet. persze a hüjjjjjén hangzó szakszavak ( tiltsd le,stb ) még nem mondanak semmit, de ez nem is gond. a kölyök kutyáknál a legfontosabb a szocializáció!! nevelni ráérsz 20 hónapos kora után is :)az ül-fekszik meg más bar...ságokra pedig rengeteg időd lesz. a szocializáció viszont olyan ,mint a gyereknek az ovi ! fontos ,sőt alapvető!

egy jól szocializált kutyával bármit lehet. egy rosszul szocializált pedig hiába ül le parancsszóra :) otthon ,idegen kutyák-emberek között becsődöl sőt stresszel sőt .... lásd az ezen az oldalon megjelenő 500 kretén kérdést :)

2014. júl. 21. 14:31
 14/14 Szilvi & Argos ***** válasza:
A napi két séta szuper, igazából kertes háza kutyának egy igazi tartalmas, 2 órás séta, ahol szabadon is futkározhat más kutyákkal bőven jó :) A téli házba engedést még meggondolhatnátok és tökéletes gazdik lesztek!
2014. júl. 21. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!