Francia bulldognál mire kell odafigyelni vásárláskor? Úgy értem. A fogai, az állkapcsa, a szeme színe - a bunda színe. Mindent írjatok le amit tudtok kérlek benneteket!
A szeme nagy valószínűséggel kék/szürke lesz. Feltéve, hogy fiatalon (min. 8 hetesen) hozod el.
A fajtaleírásban szerepel, hogy mik az elfogadott színek.
Nézd meg, hogy a füle, szeme tiszta-e, nem büdös-e a füle, jókedvű, mozgékony-e.
De a legtutibb, ha jó tenyésztőt választasz.
Érdemes felhívogatni őket, mert sokszor nem is frissítik a honlapjukat, pedig van kiskutya.
Nem akarlak elkeseríteni, de én úgy tudom egy Francia Bulldog tenyésztőtől kb. 300-350 ezer forintba kerül...
60-75 ezerért maximum beteges példányt kapsz, szaporítótól, aki lehet hogy a pár hónapos kort sem éli meg. De ez másfajta kutyáknál is ígyvan, a Francia Bulldog pedig különösen drága fajta.
Köszönöm az eddigi válaszokat, első választadónak pedig különösen, a segítség miatt.:)
2. ... sajnos van igazság abban amit leírtál, de a 300-350 kicsit szerintem túlzás. Hidd el hogy vannak jo áron is kutyák, de azokat meg elviszik a felvásárlók..
Minden edetre tényleg köszönöm mindkettőtöknek a választ:)
Normalis tenyeszto nem ad felvasarloknak...
60-70ert tenyleg nem fogsz talalni, de azert a 300 eros tulzas. En mikor kerdezoskodtem, 170 koruli osszegeket adtak meg.
igazad van 2-es..:/ sajnos igazad...
a 100-150 meg csak - csak realis a 200-hoz kepest.. mert annyiert is van. meg ugye aki hirdet 100-ert.. ott lehet alkudni 90-re vagy akar lejjebb is, mivel nem tul kelendoek ezek a kutyak.. az aruk miatt. amit megmondok oszinten nemertek.. hogy miert ennyi..
Én Budapesten lakok és rengeteg francia bulldogot látok, elég népszerű fajta lett az utóbbi években...Egyik rokonom állatkereskedésben dolgozik, sok emberrel, gazdival beszélget és a francia bulldogokra általánosan panaszkodnak, hogy sok egészségügyi problémájuk van...
Egyébként miért is akarsz pont francia bulldogot? Miért nem jó egy keverék? Elmész egy menhelyre, sintértelepre, vagy megnézed alaposan ezt az oldalt: [link]
Az egy dolog, hogy röhejesen olcsón kutyához juthatsz. A másik meg az, hogy egy menhelyes kutya általában sokkal ragaszkodóbb és alkalmazkodóbb és semmivel sem kevesebb, mint egy fajtatiszta!
Hidd el, tudom mit beszélek.... Nekem is volt fajtatiszta csodaszép kutyám (drágán vett), most meg egy sintértelepről hozott kevésbé szép keverékem. Ugyanúgy szeretem mindkettőt.
Már bocs mindenkitől de én 60.000-ért vettem Francia Bulldogot. Már mióta megvan és nem 3 hónapot élt ^^
Most 4 éves fekete jószág, a szeme ilyen barnás feketés.
Azt hallottam hogy a fekete szőrzetű kutyáknak nagyobb az ellenállóképessége a betegségekkel szemben. A szemével kapcsolatban arra figyelj, hogy a harmadik szemhéjmirigye ne jöjjön ki. Legyen mozgékony, jókedvű
És persze ne legyen antiszociális.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!