Csont a kutyának, nyersen?
azt olvastam, hogy fött csirke csontot nem szabad a kutyának adni, mert megkeményedik,szilánkosra törik.
Csirkét nem is adok neki még nyersen sem.
De mi a helyzet a disznóval? én eddig lapos, lapocka csontot adtam a kutyámnak, megfözve. A bacik miatt föztem át a csontot, 1 órán keresztül föztem általában.
Milyen hatással van a fözés a disznó csontra? Kérem csak az válaszoljon aki tényleg tudja.
Köszönöm
Mint ahogy a baromfié is, a disznócsont is, főleg a lapos csontok, könnyebben törik. Pl. a karajcsontnak eleve már éles darabjai vannak. Nyersen viszont SEMMILYEN disznóféleséget, csontot sem szabad adni az Aujeszky vírus esetleges jelenléte miatt, ami az álveszettségnek is nevezett csúnya, és halálos betegséget okozza.
Nyersen semmi baja nem lesz a kutyának baromfinyaktól, farháttól, illetve marhacsontot adhatsz még neki nyersen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!