5 hónapos amstaff kölyök megtámadta a nála fiatalabbat evés közben. Mi a teendő? (többi lent)
Kutyaiskolába kell vinni,mert az étel nem az ő tulajdona,ő mégis úgy viselkedik.
5 hónaposan ezek már komoly gondok.
Amúgy 5 hetes kölyök miért van nálad??
És miért tart mindenki "kemény" kutyát,ha 5 hónapos kölyökkel nem bír?
a kaját mindegyiknek joga van megvédeni a többiektől.
Ha csak akkor védte be amikor a kölyök egészen a tányérjánál volt az normális. Ha 3 méteres körzetben tévedt arra akkor túlzó a reakció.
Viszont a te kötelességed, hogy megtanítsd, hogy nem nyúlunk a másik tányérjába és biztosítsd a nyugodt étkezés lehetőségét mindenkinek.
Tehát leteremted az idősebbet és ezzel egyidejűleg kifordítod a kiskorút.
Utolsó válaszoló!
igen-igen, azóta már nem vési be a kaját, egyébként akkor védte be, amikor a kicsi már beledugta a fejét, a táljába.
3. válaszoló
Lehet rosszul sugalltam, de nem nálam van az összes kutya csak az 5 hónapos amstaff!("etettem az 5 hónapos amstaff kutyám") és ha én odamegyek mikor eszik, abban a pillanatban hátralép, és nem folytatja az evést akkor sem ha elmegyek onnan, csak akkor ha azt mondom neki hogy megeheti!
És rosszul fejeztem ki magam "rátámadott" csak bevédte a kajáját ahogy a kedves utolsó válaszoló irta.
Jelenleg is alakulás alatt van a kutyus, mert most azt tanulta meg, hogy amikor Én nem hivom Őt magamhoz addig nem jöhet a "privát zónámba". Ha pedig mentem ki a kapuhoz az utca felé(kertes házban lakom) akkoör mindig elém vágott és ő ment elöl. DE! Párszor mikor meg akart előzni, vekinyomtam a falnak, persze csak finoman nem fizikai behatás jellegével. Ezután kicsit visszavett és utánam jön. Amikor pedig izgatott és "elfelejti" hogy csak utánam jöhet, megint alkalmazom a módszerem.
Sokszor bepróbálkozik, de ugy érzem, hogy kezdem a kezemben tartani a "kengyelt". Ha valakinek van hozzáfűzni valója, csak nyugodtan! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!