Mitől fortyoghat a kutyusom hasa?
Igen, sajnos mi is küzdünk ezzel. Az én kutyám ilyenkor általában nem is eszik. Fortyoghat gyomorégéstől, gyomorrontástól, meg ki tudja még mitől. Én ilyenkor quamatel kúrát csinálok (7 nap, állatorvossal egyeztetve, súlyhoz igazítva a gyógyszer adagot), illetve legutóbb ugyancsak orvos javaslatára adtam neki a Venter-t is. Úgy néz ki, hogy ez helyretette a gyomrát, azóta nincs ilyen panasz, le is kopogom. Adhatsz neki te is nyugodtan Venter-t, semmi baja nem lesz tőle, mert lényegében ez "csak" védi a gyomrot, aztán meglátod hogy alakul. Orvossal beszéld meg, hogy mennyi kellene a te kutyádnak belőle. Az enyém (40 kg) napi 2-t kapott, de kaphatott volna 3 szemet is. Ezt is kb. egy hétig adtam neki.
Egyébként nálunk javasolt még a doki egy székletvizsgálatot, lehet, hogy nálatok sem ártana, nem-e valamilyen más dolog áll a fortyogás mögött.
8-as vagyok.
Azt még kihagytam, hogy én a fortyogós időszakban diétáztatom (cs.mell, rizs, répa főve, tehát lényegében húsleves félének elkészítve), aztán adagolom hozzá majd megint a tápot, míg majd a végén szárazon kapja megint).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!