Hogyan szoktassam szobatisztaságra a 7 hetes Yorkshire Terrier kis kutyámat? Mennyi idő mire ahhoz hozzá szokik hogy az alomba piszkítson és ne más hova a házban?
szerintem azért ennél okosabbak csak egy történetet mondok el a sok közül
Ha hívom a kutyámat mindig szalad örömmel ez akkor se volt másképp normális hangsúlyal mondtam neki először "Mi ez?" és a pisitócsára mutattam odanézett majd teljesen lehúzta a fejét és alulról nézett felfele tudta hogy rosszat csinált...
a pisi tócsát reggelre találtam szóval nem tudom mikor kerülhetett oda de láttam rajta hogy érti
hááát, 7 hetes kiskutyát, le se kéne még vinni. az már más kérdés, hogy egyáltalán mit keres Nálad, mert még az alomban a helye.
a lakásban: pelenkán-alomban piszkító kutya, az nem szobatiszta! ne szokasd ilyen marhaságokra!
kapja meg szépen az oltásait, addig pedig takaríts bőszen. majd ha már "biztonságban" van az oltások miatt, akkor mehettek ( naponta kb 4-szer ) sétálni, lehetőleg füves területre, hadd csiklandozza a hasát, és akkor megjön az inger. dicsérd, ha sikerült neki piszkítania.
1. a kutyát 8 hetesen kellett volna elhozni
2. a kutyát nem lehet megtanítani,hogy alomra vagy pelusra végezze a dolgát.Vagyis a pelus módszer lehetséges csak ha majd 1 éves lesz a kutya és még mindig nem szobatiszta akkor vissza sírod a mostani időszakot,hogy bárcsak ne szoktattad volna pelusra.
Tudom miről beszélek,mert mi is megszívtuk a pelussal.
A kutyánk 8-9 hónapos korára lett szobatiszta,de úgy,hogy vannak balesetek most is (3 éves) főleg szőnyegre piszkít. Mi voltunk a hülyék,mert rögzült benne,hogy itt bent lehet.
Amikor 2 óránként ki vittük,kint megdicsértük akkor lett szobatiszta kb 2-3 hét alatt,balesetek voltak.
majd 10-11 hetesen viheted utcára,de ha kerted van akkor 2 óránként ki engedheted,addig ne engedd vissza míg nem csinált vmit!
1. 8 heten kora előtt TÖRVÉNY TILTJA hogy elhozd. Szóval szaporítótól van…
2. Amíg kicsi 2 óránként le KELL vinni sétálni.
3. Ez kutya nem macska. Gondolom babának kellett ……………
Köszönöm azokat a kommenteket azoknak akik segíteni akartak !!
Akik meg csak okoskodni és kötekedni akartak, azokra k*rvára nem voltam kíváncsi ;) Nem kötelező ide írni.. Én Normális emberektől kértem tanácsot.. kíváncsi lennék hogy akik annyira okosan próbáltak osztani hogy nevelik a kutyájukat! Köszöntem a figyelmet :)
Jól nevelem köszi a kérdést.
De minden kutyát le kell vinni sétálni minimum egy órára
Vidd oda amikor látod hogy pisilnek kell és dícsérd meg ha oda végzi a dolgát. De látványosan dícsérd meg:
Jaj de ügyes okos stb. Vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!