Szerintetek illene hozzám ez a faj?
Szeretnék venni egy magyar vizslát ősszel.
Reggel eljárok futni Fél óra-1 óra futás, kutyát is vinném.
Délután sétáltatás 1 óra. Szintén délután agyi fárasztás 30 perc, majd játék. Ha több futás/sétáltatás stb. kell megtudom oldani. Pénzem lenne chipre, meg mindenre.(Bár ez alap :) ) Ja és szuka lenne! a Válaszokat köszönöm!
Akkor nézzük részletesen.
"A fajtakutyák, főképp a vizsla egy díszkutya. Tudod vinni kiállításokra, talán még be is tudod tanítgatni erre-arra"
A vizslák jelentős részét aktívan használják vadászatra, a te állításodnak semmilyen alapja nincs, egyszerűen nem igaz...
"Sajnos a lábai nagyon gyengék a hosszuk miatt főként"
Ez is egy teljes marhaság, rengeteg vizslát ismerek, egyiknek sem gyengék a lábai. Ismét, te állítasz valamit, ha érvelni akarsz, neked kell alátámasztanod tényekkel az állításodat, nem nekem kell alátámasztani a cáfolatot.
"Nem véletlen hogy ezek a fajtatiszta rettenetek 8 éves korukra már járni alig tudnak, vagy belehalnak elötte a túltenyésztettség miatt előforduló daganatokba és betegségekbe. 10 éves kort nagy nehezen, vagy efelett kínszenvedve élnek. "
A vizslák átlagosan 12-15 évig élnek, és nem szoktak kínszenvedve élni 10 éves koruk körül. Én is vizslatulaj vagyok, és sok másikat is ismerek. Ez egy totális hülyeség ismét.
"Egyébként meg igen nehéz tanítani is őket, mivel bár okosak, szeretnek ellenszegülni, 'ravaszkodni'."
Ismét egy állítás, amit nem támasztasz alá semmivel - a többi állításhoz hasonlóan nem is igaz. A vizslák okosak és tanulékonyak, semmivel sem "ellenszegülőbbek" más kutyafajtáknál.
És akkor még egyszer: te állítasz valamit, akkor neked kell érveket/bizonyítékokat találni hozzá, nem nekem a cáfoláshoz (lásd a láthatatlan, rózsaszín egyszarvú kérdését).
"Ha kicsit értenél a genetikához, nem így látnád a dolgokat."
Egyébként véletlenül biológus vagyok, elég sokat foglalkozom genetikával, úgyhogy elképzelhetőnek tartom, hogy nálad jobban értek a témához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!