Miért ugat a kutya állandóan?
Sajnos ez a dolog nagyon régóta fennáll. Nyüszít, ugat, kaparja az ajtót, amikor nem vagyunk itthon, ha a párommal 'akcióznánk', ha megöleljük egymást, ha kirakom a teraszra, mert már nem bírom elviselni. Próbáltuk azt a módszert, hogy nem törődünk vele, de olyankor ugyanúgy végigugatta a napot. Próbáltam azt is, hogy ha hisztizik rákoppintok a nózira, de sajnos teljesen eredménytelen.
A kutyus 4 és fél éves már, fajtája Bishon Havanese (bár ebben nem vagyok biztos, mert csak az eladó mondta, hogy az, mert 2x akkorára nőtt..).
Szeparációs szorongásnak hívják a jelenséget.
Itt a válasz minden kérdésedre. Komolyan olvasd el és fogadd meg! [link]
Csakhogy a füldugó max. a te problémádat oldja meg, a kutyán nem segít.
Ha kutyaiskolára nincs keret, akkor legalább olvassatok! Jan Fennel Kutyapszichológia könyvét, mondjuk. Póráz két végént is érdemes lenne néznetek, abban is van olyan kutya, akire ráment a gazdáik nemi élete.
#4 által linkelt dokumentumban leírtak betartása mellett én még felszerelnék egy gyerekrácsot a hálószoba ajtajára, kutyát meg fekhelyestől kitelepíteném. A gyerekrács azért lenne jó megoldás, mert lát, hall mindent, tehát nem érzi magát kizárva a falkából.
A kutya nem a hálószobában alszik, a fent linkelt dokumentum pontjait is szóról-szóra betartjuk, ehhez képest a probléma fennáll.
Az gyerekrácsos ötlet meg felejtős, nem fogom átszabni miatta a lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!