Kölyök első napjai?
Ezt még csak elméleti kérdésnek teszem fel mert kb ezeket olvastam itt,hogy mit tegyünk mikor meg hozzuk a picit és eljön az első este és a kölyök nagyon sír:
1)Nem kell vele foglalkozni,szokja meg hogy hisztivel nem ér el semmit(viszont azért még nagyon új neki minden,egyedül rögtön az első este)
2)Kifekszünk hozzá, hogy a jelenlétünkkel vigasztaljuk(de itt a kicsi megszokhat, és a végén csak veled tud elaludni)
3)Be viszed magadhoz és veled aludhat az ágyban, majd ha megszokta a az új helyet ki lehet szoktatni a saját helyére(könnyen oda szokhat és később nagyon nehéz lehet vissza szoktatni)
Ezeket az érveket és ellenérveket nagyjából mind itt olvastam és érdekelne ki melyiket tartja jónak, és miért, illetve a többit miért nem? Meg ha van egyéb ötlet azt is érdekel.
ebben nem tudok segiteni, mert mi 9 hónaposan hoztuk el a menhelyről, így már nem volt pici.
én vele alszok, de csak akkor jöhet fel amikor szólok neki.
viszont általánosban hazahoztam egy kiskutyát, aki itt tölthette az éjszakát (anyám este 10-kor nem akart kidobni minket így reggel 10-ig kaptam haladékot a menekülésre) és akkor az ágyam végébe volt a kosara, és amint nyüszögött fel keltem hozzá...
ezt kétszer eljátszotta, azt kivettem a kosárból (egyedül nem tudott kimászni) hadd mászkáljon egy picit... erre ki ment a folyósora és oda pisilt.. én meg gyorsan takaritottam fel anyuék ne tudják meg :D
Az 1) verzió nagy-nagyon-nagyon rossz!
4 éves voltam, amikor először lett kiskutyánk. Anyu nem volt itthon, csak én, a tesóm meg apám.
Apu elég érzéketlen típus, úgy volt vele, hogy a kutya megy a pincébe, egyedül alszik, nem mehetünk le hozzá, mert később hisztis lesz. Szegény kutya egész este sírt, nekem meg majd megszakadt a szívem, úgyhogy én meg az orromat az ablakhoz nyomva sírtam kintről.
Később elég sok gond volt azzal a német juhásszal, biztos vagyok vele, hogy ez már egy rossz alapozás volt.
Én 14 éves voltam, amikor saját kölyök kutyám lett. Ő mellettem aludt, sőt, mivel sírdogált és nyugtalan volt, ezért én költöztem le hozzá a szőnyegre (még régebben egy kutyás könyvben olvastam, hogy sokan, akik később versenyezni/együtt dolgozni kívánnak a kutyával, az első napokban hálózsákban alszanak a kölyökkel, hogy szoros kapcsolat alakuljon ki). Bevált, ezzel a kutyussal később hihetetlenül könnyű volt tanítanom, pedig makacs, mint egy öszvér. De nagyon szoros kapcsolat alakult ki köztünk, úgyhogy nekem mindig szót fogadott, gyorsan haladtam a tanításával is. Őt behívásra nem is kellett külön megtanítanom, elég volt bármilyen körülmények között magamhoz hívnom, már rohant is vissza.
Az ágyban ne aludjon, ez a határ azért nálunk is megvan, meg kellett tanulnia, hol a helye. Nem jó, ha később a fejedre nő. De először aludjon a jövendőbeli gazdája mellett. Én 1,5-2 hét után szoktattam ki az udvarra, addig mindig velem volt. Nem származott semmi hátrányunk, sőt! :)
Az együtt alvás mindenképpen ajánlott, de személye válogatja, hogy ki mit vállal be. Én pl. kényelmes természet vagyok, inkább magam mellé veszem a kutyát az ágyba, mint hogy a konyhakövön kempingezzek, de kinek mi. :)
Az egyik kutyám ágyban aludt velem, mert egyébként üvöltött, nagyon nehezen vette az elszakadást a testvéreitől. Később persze erről le kellett szoktatni, de nem roppant bele.
A másik könnyebben vette, abszolút nem nyüszögött, úgyhogy kint aludt a konyhában, gyakorlatilag egy légtérben velem, és szükség esetén ki tudtam menni megnyugtatni. De vele nem sok gond volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!