Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van 1 fiú basset hound kölyökk...

Van 1 fiú basset hound kölyökkutyám, és az a baj vele hogy úgymond zabagép nagyon sokat eszik. Mellette van 1 idősebb keverék kutyám és még előle is megeszi az ennivalót. Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Diéta? Vagy csak egyszerűen fogjam vissza az adagját? Zárjam el a 2 kutyát evésnél? ( 15éves lány)
2008. aug. 2. 15:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A kölykök sokat esznek, mert még fejlődésben vannak. Ha nem elhízott a kutyus, akkor ne csinálj semmit, adj neki enni. Az idősebb kutyust zárd külön, ő hadd egye meg az adagját nyugodtan.
2008. aug. 2. 15:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez még felnőtteknél sem szokatlan dolog, erre jó példa az én egyik kanom. Arra figyelj, hogy ne hízzon el, ilyenkor nagyon oda kell figyelni a súlyra, mert tönkre teheted az izületeit, kölyökkorban inkább legyen egy kutya egy gondolattal vékonyabb, mint kövér. Én azért azt hiszem egy-két féreghajtást megcsinálnék náluk.
2008. aug. 3. 10:49
 3/6 anonim válasza:
100%
Nekem is van egy fél éves beaglem. Amikor idehoztuk olyan falánk,telhetetlen volt, hogy mindig azt néztem mikor fullad meg.Percek alatt megette a kajcsiját. Rá 1 hóra idekerült egy németjuhász is, aki 1 hónappal fiatalabb volt nála.Először külön,majd együtt etettük őket. Kis idő után megszokták egymást, és hogy nem veszik/vesszük el tőlük a kaját, azóta olyan lassan eszik a beaglink, hogy nem győzzük kivárni. Pedig nem csináltunk velük semmit, magától jött rá... : )
2008. aug. 3. 10:53
 4/6 A kérdező kommentje:
aham csak az én bassetem az átlagnál sokkal falánkabb. 1 fél rúd kutyaszalámit fél perc alatt bepuszil...
2008. aug. 4. 11:14
 5/6 anonim válasza:
100%
szerintem nincs semmi gond vele, a kutyák kiskorukban sokat esznek, fejlődnek. Az én kutyám is amikor kicsi volt 10 csirkenyakat is elpusztított pillanatok alatt! De azért tényleg vigyázz nehogy túlságosan elhízzon, mert fájni fognak az ízületei!(Amúgy szerintem nem szép a sovány kutya)
2009. jún. 15. 20:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A Basset hound kutyál márcsak ilyenek.. Nekünk lány kutyusunk van, 6 hónapos, de a hasát imádja. Ha kajáról van szó, nem ismert határokat, gyorsan eszik, pedig senki sem eszi el előle.. miután kinyalta a tányért, még elfogad 1-1 finom falatot pluszban, pedig nem fér bele.. :)

ennek ellenére rengeteget mozog, futkározik teli hassal is. Kíváncsi, minden érdekli, ugat is sokat és még mindig ráááág... :S

szerintem zárd el őket, a bassetot nem érdekli ki az idősebb, ha kaját lát, ő az első :) jobb lenne a másiknak, ha nem maradna éhen, úgyhogy inkább külön etesd őket. A Basset a kevéssel is beéri, azt is az utolsó morzsáig megeszi, meg a sokat is.. ha kövérnek találod fogd vissza az adagot, de rendszer legyen benne. (napi 2x ha még fejlődik)

2009. nov. 30. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!