Van egy kb 7 hetes puli kutyám szeretnénk ki szoktatni de ha berakjuk az óljába amit lezárunk hogy ne vigye el a macska akkor mindig elkezd reszketni és félni?
7 hetesen nálad se lehet, persze hogy retteg
kb olyan mintha egy 2 hónapos babát bezársz egy sötét helyre és otthagyod...
Énédesjóistenem, adja az ég, hogy ez egy kamu kérdés legyen!
Nem létezik, hogy ilyen sötét emberek(?) vannak.
Egy év múlva meg jön a kérdés, hogy a pulikutyámat nem tudom megfogni, mert morog és támad, mit csináljak?
Egy ilyen pici kutyának a család mellett a helye. Igazából a saját kutyacsaládja mellet, de ha már nálatok van (amit amúgy törvény tilt), akkor ti helyettesítitek a családját! Jobb helyeken a gazda együtt is alszik a kölyökkutyával az első napokban, míg kiheveri azt az óriási stresszt, hogy elvesztette az anyját és a testvéreit. Gondolj bele, ez milyen lehet neki.
Oké, ne aludj vele együtt. De az istenért, ne zárd be tökegyedül a sötétbe, ismeretlenbe! Ilyen pici kutya még nem tudja visszatartani a szükségét, reggelig a saját piszkában tipródik. (Csak merem remélni, hogy reggel kitakarítod az ólat....) Pont akkora trauma neki bezárva lenni a sötétbe, mint egy 3-4 éves embergyereknek lenne.
Amikor az én kutyám hozzám került (szintén nem "puccos" fajta, hanem kuvasz), az első hónapokban bent lakott a konyhában, minden éjjel 2x-3x felkeltem hozzá, napközben szinte folyamatosan mellettem volt, hogy megszokjon és kötődjön hozzám. Működik is a dolog, a fogát is kihúzhatnám, akkor se mordulna rám.
Kiszoktatni ráértek, amikor már nagyobb lesz. Minél többet van mellettetek ilyen kicsi korában, annál szelídebb, okosabb, figyelmesebb kutya lesz nagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!