Az olyan tenyésztők akik tenyésztenek két vagy akár több fajtát is, hogyan tudnak figyelni egyszerre az össze kutyára? Annak igényeikre és eltartásukra?
Ebből sem lesz tenyésztés.
Az egészen másról szól, mint hogy szerzünk egy rakat serleget, aztán dől a lé.
Akkor Te se szaporítani akarsz!
Akik 3-4 kutyánál többet tartanak, biztos nagyon ritkán tudnak napi szintű sétát, külön foglalkozást, sportot biztosítani a kutyáknak...
Ha már hetente 2-3 nagyobb futtatás van valahol a határban, az már bőven jó szerintem.
Bocsi, elírtam:
NEM: "Akkor Te se szaporítani akarsz!"
HANEM: Akkor Te IS szaporítani akarsz :(
teljesen jól el lehet tartani akár tíz kutyát is. rááldozható szabadidő, pénz és szorgalom kérdése az egész. no meg persze nem hátrány, ha nem csak egy ember adja magát erre a feladatra, hanem mondjuk a család is. mi ketten élünk együtt, mindketten kutyázunk, két külön fajta a szívünk csücske, így mindkettőből tartunk, többet is. hat kutya a létszám 3 nekem, 2 neki, plusz egy ráadás közös keverék :)
ismerek olyan tenyésztőt is, aki 12-13 kutyával dolgozik (ebben benne van a növendék + veterán is), viszont ha épp sűrűbb az élete (ő egyedül csinálja a családjában, de van férje, gyereke, munkája) akkor ismerősöknek "kiadja" a kutyákat foglalkozásra. egy többnapos külföldi verseny előtt megbízható kutyás barátainak kiszórja a kutyáit, hogy ne a férjére maradjon egy tucatnyi kutya, és míg ő elvan, addig is le legyenek mozgatva rendesen.
meg tudja oldani, mert meg is akarja oldani. és nem csak kiállításon bizonyítanak ezek a kutyák, hanem munkában is, többféle sportban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!