Kiskutya aludhat agyban? Azoknak a valaszat varom akik kutyaval alszanak.
Mi is sokszor vele alszunk es semmi gond, igy vagyunk boldogok. Van kulon agya az agyunk mellett, barmikor ott alhat. Az agyban csak ugy, hogy nem az agynemuben, lepedon, hanem van ket pled, egy agytakaro es kulon egy masik betaka
rozni. Igy mindenkinek jo, sokszor igy alszunk. Agynemus agyba meg sosem jott fel, az tilos.
Amig nem szobatiszta, addig inkabb ne. De utana siman. Attol meg te leszel a fonok. Az meg, hogy falkavezer...hat tobb kutya eseten mukodhet,mert ugy mar falkarol beszelhetunk, de egyetlen kutyanal csak egyszeruen fonok lehetsz, vagy Isten.
Amugy ha van pl. 4 kutya es az egyik dominans,de normalisan, nem agressziv, a tobbivel ugyanugy egyutt alszik, ha mod van ra. Olyat is lattam mar, hogy atolelgeti alvas kozben a masikat, aki megado.
Legyen saját helye és úgy neveld, hogy csak akkor mehet fel az ágyra, ha te hívod és nem akkor, amikor kikönyörgi, így mindenki jól jár. A szobatisztaságra szoktatáshoz szerintem nem sok köze van.
Az enyém 20 kilós kinti benti, néha felhívom az ágyra, de vannak időszakok, mikor rögtön megy is le, mert a kanapéján jobban érzi magát.
Mikor a kiskutyám hozzánk került ("ideiglenesen", aztán kisírtam, hogy tartsuk meg... :) ), az első éjszaka készítettem neki egy takaros kis dobozt az ágyam mellé, puha kuckót. A dobozból azonnal kiugrott, aztán mikor visszaraktam, torka szakadtából üvölteni kezdett. De mint akit nyúznak. Október volt, a szobámban nem volt valami meleg, ő pedig rövidszőrű... nekem meg nehéz napom volt, aludni akartam,úgyhogy felvettem az ágyamra. Azonnal elhallgatott. Egész éjjel mozdulás nélkül aludt a takaróm alatt. Reggel, mikor ki kellett mennie, szólt.
Ez később is így maradt. Remek kapcsolat alakult ki köztünk, nagyon erősen kötődik hozzám, a falkavezérséggel sose volt gond, szemvillanásokból megértjük egymást. Ráadásul nagyon szerettem vele aludni, soha nem terpeszkedett el nagyobb helyen, mint amennyi járt neki :) igazán kellemes hálótárs volt.
Meglepő módon leszoktatni az ágyban alvásról sem volt olyan nehéz. Vettem neki egy kosarat, nem messze az ágyamtól leraktam és napközben mikor a szobámban voltam, gyakran beleküldtem és megdicsérgettem, betakartam. Hamar megszerette, és éjszaka is szívesen maradt benne.
Mi két kutyával osztjuk meg az ágyunkat, természetesen ágyban szunyókálás csak akkor van, ha már lefeküdtünk, és hívjuk őket. A kutyaszőr ellen meglepő módon rendszeres ágynemű cserével védekezünk, de egyébként rövid szőrű jószágok, így annyira nem vészes a helyzet.
A kicsi csak azóta alszik velünk, hogy teljesen szobatiszta lett, előtte sajnos volt pisi baleset hiába vittük ki lefekvés előtt. Ettől függetlenül köszönjük jól vagyunk, nincs gond egyikkel sem. Következetesség, és magabiztos fellépés kell és akkor pont mindegy hol alszik a kutya, ráadásul az együtt alvás csak erősíti a kapcsolatot. A farkasoknál sem egyedül aludta az alfa, főleg nagy hidegben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!