Honnan tudjam hogy mennyit bír a nyakörv mert tartok tőle hogy séta közbe elszakad a nagy testű kutyámon? Vagy milyet vegyek láncosat nem szeretnék
Elszakadni nem fog, hacsak nem papírból vagy cérnából van. Ha jó a méret, akkor egy szövet nyakörv pl. nem igen szakad el.
Bőrt is vehetsz.
De hiába nem akarsz láncosat, bizony az egysoros fojtó a legpraktikusabb, persze tudni kell használni.
Bullterrierünk van, nem egy nyakörv elszakadt már rajta. Bőr, szövet egyaránt. Ráadásul,a hagyományos nyakörvből simán kihúzza a fejét, így maradt a lánc, a legnagyobb teherbírású flexi pórázzal.
Alapvetően nyugisan sétál, de ha olyan kedve van, akkor nekiindul, és akkor áll meg, amikor a póráznak vége, és ő elvágódik a földön. Ilyenkor szakadt a nyakörv. Meg ha nem figyelünk, akkor komoly vállficam is lehet.
pórázfegyelmet, alapvető engedelmességet tanuljátok mindenképpen!
ha egészen, tutibiztosra akarsz menni a nyakörv erősségét illetően, akkor vegyél olyat, ami kifejezetten "bikáknak" készítenek: Vagusdogs, El perro, Ambruska Péter szíjgyártó, Csordás József bőrműves, az ő munkáik kifejezetten extrém igénybevételhez készülnek.
Pórázon vontató, gyakran megugró bullterrierre FLEXI???? Ez rossz vicc! Egyszer, csak egyszer ugorjon ki az úttestre vmiért...
Ne a nyakörvben-pórázban lássátok a kutya megállításának egyetlen lehetőségét, hanem a NEVELÉSBEN!!!
Egyrészt, nekünk (amstaff) szakadt már el egysoros fém fojtó, én kicsit meglepődve elterültem a földön, kutya nagy lendülettel ment tovább.
Másrészt most elképzeltem, amint egy neveletlen bull-típusú kutyát flexin sétáltat valaki... Nagyon vicces lehet, ahogy a gazdi lobog a póráz végén, ahogy a kutya rángatja ide-oda, csak azt nem hiszem, hogy bárkinek is kellemes élmény. Nem lenne egyszerűbb megnevelni a kutyát, hogy kulturáltan közlekedjen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!