Neveletlen kutyák/gazdák? A kérdés inkább csak prózai.
amíg nem volt kutyám, nem sokat tudtam a "kutyás társadalomról", de amióta nekem is van, sajnos elég negatív kép kezd kialakulni bennem.
pl: ma reggeli sétánál egyetlen egy kutyát sem tudott a gazdája behívni, viszont legalább 5-6 gazda rám szólt, hogy fogjam meg a kutyám, mert megeszi "fifikét". bár kissé nagy az enyém ( pedig még nincs 5 hónapos sem ), hihetetlen, hogy egy farok csóválva közeledő kutyától hogy betudnak "pánikolni" az emberek. ( jelzem, egy szóra azonnal visszajön ) az meg végképp rejtély számomra, hogy egy kutyás nem ismer fel egy kölyköt. ( kijelölt kutya sétáltató helyen voltunk )
hogy lehet az, hogy akinek 5-10 éve van kutyája, ennyire nem ismeri a kutyákat, és a testbeszédüket?
Két staffim van, tudom, mit érzel. :)
Ránk ki vannak élezve a törpekutyások, van kit szidni. Utálom az embereket, és amióta kutyáim vannak, sajnos a többi kutyát is. Túlszaporított zsugor-yorkik és szobanyézék tömkelege él a környékünkön, és minden egyes alkalommal nekünk jönnek. És ki a hibás? Hát én, mert 3 kilónál nagyobb kutyám van.
Amióta a 4 éves szukám egyik lábszárát véresre harapta az egyik rémlény, azóta ha a közelünkbe ér egy ilyen borzalom, rúgásra készen várok, hogy ha közelebb jön, támadok. :D
A törpeacskókról nem is beszélve... Itt a lakótelepen nekem vannak a legnagyobb kutyáim, akik 25-30 kilósak. Gondolhatod, milyen jó a felhozatal...
Szinte minden kutyás ezt érzi, és jó annak aki nem.
Mindig is lesznek és vannak is olyan emberek akik ezt sosem fogják megérteni, magyarázhatod nekik akárhogy, az ilyen kis Fifike gazdik, akik tavasz körül bukkannak elő mert hogy már jó idő van hát..Én 2 spanival szoktam sétálni, egyáltalán nem bántanak, teljesen barátságosak, és visszahívhatóak.De ha Fifike közelébe mernek menni, és Fifike már 10méterről is meg akarja őket enni, és erre odaszól nekem a drága gazdi hogy vigyem innen az agresszív kutyáim....
1-es vagyok.
Persze, nyilván nem minden "kiskutyás" egyforma. Meg aki hülye, az hülye nagy kutyával is, szóval...
Tegyük hozzá azt is, hogy azért a féltésnek is van valóságalapja, hiszen nagyon sok a neveletlen/agresszív nagytestű kutya is (pit, staff, roti, stb.), mert nem értenek hozzájuk. Szóval eléggé ördögi kör az egész.
A felkapás rendszeres.
A beszólás-vita, illetve más kutyák támadása már ritkább szerencsére.
Ilyen hullámok vannak...pár hétig rendszeresen értek támadások, aztán hónapokig semmit...később hetekig beszólnak, aztán hónapokig nyugi :D
Ha nagy zöld területen sétáltok a sétányon, pl. Városliget, Népliget, Hajógyári, Duna part, stb és a kutyások folyamatosan jönnek-mennek, akkor is minden egyes kutyánál, akár 10 méterenként megkötitek őket és kérdezitek, hogy odamehetnek-e a másikhoz? Mert én NEM Ha megfogják a másikat, vagy pórázon van, akkor lábhoz hívom, megbeszéljük hogy mehet-e azt kész...de ha simán szabadon sétálnak halál nyugodtan, hadd menjen, 99%ban semmi gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!