Tacsiknak mennyi lépcsőzés nem káros még?
Sziasztok!
Tudom, hogy a tacskók háta megsínyli a lépcsőzést, ezért érdekelne, ugyanis magasföldszinten lakunk, és van úgy kb 10 foknyi lépcső a lakás előtt. Megárthat ez neki, ha naponta többször is, séta alkalmával felcaplat rajta? Vagy inkább ölben lenne érdemes átreptetni, és az utcán letenni?
Mert nem az a tipikus ölbevevős paneltacskó, 4 kiló és szín izom:D
tényleg egyénfüggő. mert az én tacsim (most 12 éves) benti kutya volt, amikor kb. 6 évig olyan házban laktunk, ahol volt emelet. elkerülhetelen volt a lépcsőzés. napi szinten rohangászott rajta többször is. hála Istennek semmi baja. de hallottam olyan tacsiról is, akit 5 éves korában el kellett altatni a gerince miatt. bár nem tudom mennyit lépcsőzött, de biztos kevesebbet, mint az én kutyám.
csak leírtam a mi esetünket, de jobb az elővigyázatosság. ha teheted, emelt fel annál a pár lépcsőfoknál
szia!
nekem is volt tacsim!és 3 éves korában el kellett altatnom mert lebénult a lépcsőzéstől!kertes házban laktunk és nem nagyon lehetett neki megelőzni a lépcsőzést mert amint bejött a kertből v kiment lépcsőznie kellett!
sztem is vidd le kézben!szoktasd hozzá valahogy hogy engedje magát! jobb félni mint megijedni!
A mi lépcsőházunkban van egy tacsi aki a 3.-on lakik.
(54 lépcsőfok) Egy darabig maga ment fel, de az orvos azt mondta, hogy nem szabad ennyit másznia. Most van egy kutyaszállító-táskája. Hamar beleszokott. Nagyon cuki
amikor úgy szállítják felfele. Szerintem is vedd ölbe.
=)
nekem 2 10 kilós tacsim van, és én is kézben viszem őket!
párom előző tacsija 8 évesen meghalt, gerincproblémái (lépcsőzés) miatt!
ha nem akarod őt hamar elveszíteni, akkor ne legyél lusta és inkább kézben vidd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!