Hogyan tanítsam meg a kutyámat arra, hogy tartson vmit a szájában?
Már mindenhogy próbálkoztam, de sajnos mindent elereszt.:(
Nagyon szeretném ezt megtanítani neki, mert sok trükk erre épül, úgyhogy légyszi segítsetek!
Eddig klikkerrel tanítottam neki mindent, de ezt nem lehet azzal, mert ahogy klikkelek kiejti a szájából a játékot.
Amúgy mindent szeret a szájába venni és imád apportozni is, úgyhogy azzal nincs gond!
Légyszíves segítsetek, hogy hogyan tanítsam meg!
Előre is nagyon köszönöm!
Úgy próbáltad már, hogy amint a szájában van a dolog (amivel éppen tanítod), ugye klikkelsz (dícsérsz, tök mindegy), és aztán úgy húzod az időt, hogy közben rásegítesz a kezeddel tartani?
Láttam erről egy videót régebben, megpróbálom megkeresni.
Nem találom :/
Az volt a lényege, hogy a lány papuccsal tanította, mármint papucs volt az a tárgy, amit tartania kellett a kutyának és úgy húzta az időt, hogy kicsit rásegített a kezével a tartásra, hogy a kutya ne ejtse ki a szájából. És így fokozatosan növelte az időt.
Hármas ötlete mindent visz!
A klikker azt jelzi, hogy "Ügyi voltál!" Azaz vége a feladatnak. Addig nem klikkelsz, amíg azt akarod, hogy a szájában tartsa a vmit.
Ha neked baj h kiejti a tárgyat amikor klikkelsz, akkor te nem vágod a klikker működését.
Csak azt tanítod meg h tartsa: beteszed a szájába és klikkelsz ha egy fél mp-re de egyedül tartja és ezt az időt szépen fokozatosan növeled, majd amikor már stabilan tartja egy ideig akkor jöhet h hátralépsz és hívod, tehát mozgást teszel bele. Pont most alapoztam két német vizslát és egy szettert így, ahol fontos h majd a vadat ne ejtse el, hanem szépen kézbe adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!